Den 10-11 juli är det dags för gratisfestivalen Popegoja i Folkets Park i Malmö. Detta blir andra året i rad som det arrangeras och artistbokningen lovar verkligen gott i år. Bakom arrangemanget hittar vi bland annat klubben Kick-Start, som annars brukar hålla till på Babel i Malmö och arrangera spelningar för up-and-coming-artister, ofta med lokal anknytning. Popegoja är en festival med samma koncept. Massa bra musik från Malmö med omnejd och det är helt gratis!

Deras dragnamn i år måste väl ändå ses som Hurricane Love, vars karriär började ta fart efter att de vunnit Emergenza 2012. Fortfarande ett osignat band, men som har många följare på både Facebook och youtube. Låten You are the sun lades upp på youtube i höstas och har setts över 100 000 gånger redan, vilket är jättekul! Min favoritlåt med gruppen är dock Deep Under Water, som man kan lyssna på här. En riktigt kraftfull poplåt som ofta går varm här hemma.

Tidigare i veckan släpptes en ny singel med en annan av de bokade akterna, Kastrup, japp de heter så. Singeln heter Lydia och är en gitarrdriven, själfull indiepoplåt. Lyssna på den här.

Ett band som jag verkligen ser framemot är det punkiga popbandet Feathered Arms. Videon Reload/Recharge bådar gott.

Läs mer om festivalen på deras hemsida här.

Roskilde festival för hela slanten!
Smått och gott från metalscenen!

Pin It on Pinterest

Share This