Vi återkommer till det.

Saknade te havs är ju trots allt vad som från början skulle varit vår första smak på hur Hellström skriver låtar 2010. Så fort låten satt igång skickas associationerna till sticket i Born To Run, något som jag känner även vid trummorna i introt. Därefter är slutresultat en blandning mellan För sent för edelweiss och Ett kolikbarns bekännelser. Gitarrerna från koliksessionerna är kryddade med fina körer och ös från För sent för edelweiss. Låten är alltså det bästa från två världar.

River en vacker dröm har även den mer framträdande och behagliga gitarrljud än liveversionen, vilket ger känslan av att de två låtarna har en samhörighet. Någonting jag förstås hoppas delas även av övriga albumet. Frågan är bara om Håkan skulle låtit bli att spela in låten? Skulle inte mytstatusen göra låten till någonting mer upphöjt och exklusivt än nu när den går att köpa på iTunes? Det kanske den hade, men det lär vi aldrig veta.

Grejen är ju att Håkan Hellström aldrig handlat om att vara otillgänglig. Han hade en låt i händerna som var för bra för att lämna åt dåliga Youtubeklipp, så han valde att i stället göra den – just det – tillgänglig. Följer resten av albumet samma trend som denna dubbla A-sida finns det absolut ingenting att oroa sig över. Den trettonde oktober smäller det.

Tävla om en biljett till Elektrostat 2010 i Oslo
Jag har träffat Rockbjörnen!

Pin It on Pinterest

Share This