(Timo Räisänen, Putte i Parken, 2013-07-03)

Då var första festivaldagen nästan till ända. Idag har det varit hektiskt, då området öppnar först 16. Det blir många konserter samtidigt, och få pauser att jobba på mellan akterna. 

Min dag har besått av Timo Räisänen, som är en helt fantastisk artist. Jag skulle kunna se honom en gång i veckan utan att tröttna tror jag. Konserten var på teaterscenen, som har tak och sittplatser, men inga väggar så det blev lite småkyligt för mig som inte var på humör för att skaka rumpa. Ändå log jag mig igenom hela spelningen. 

 

Därefter var det dags att plåta Miles Kane, min första tanke var: Jag har åkt tidsmaskin och har en medlem från The Beatles framför mig! Han har helt underbar stil. Musiken i sig kändes som klassisk brittpop. Inte för att jag är vidare kunnig i genren, men det kändes som det var vad som spelades. 

 

Näste man till spelning var Johan Johansson. Punklegenden. Världens bästa Johansson. Tyvärr kunde jag inte stanna längre än två låtar, men den lilla men aktiva publiken verkade trivas finfint och så även Johan och hans band. Världens bästa jävla band heter de. Jag har nu lovat mig själv att nästa gång Johan spelar nära mig så ska jag se giget. Det bara är så. 

 

Jag avslutade kvällen med Johnossi. Fantastiska John och Oskar har dessutom tagit in förstärkning på synth och tamburin i sommar, vilket ger många av låtarna en extra liten glans. De är så himla bra! Tyvärr gjorde jobbsamvetet sig påminnt, så jag stannade bara 30 minuter, men jag kunde höra resten på håll från pressrummet. 

Från pressrummet hörde jag även jublet när Icona Pop spelade sin I love it. Det verkade uppskattas av många. 

Nu är det snart dags för sista tonerna från The Darkness. Sitter fortfarande i pressrummet och lyssnar. I belive in a thing called love (heter deras dänga va?) drog stort jubel den med. 

Nu börjar det bli dags att stänga ner här. Foton är publicerade, texter är korrade och jag är trött. 

Over and out!

Roskildedagboken 2013 – 4. That orange feeling
Roskildedagboken 2013 - 3. Dan före dopparedan

Pin It on Pinterest

Share This