Vi fastnade i vårt horisontalläge nära stora scenen och såg akterna som passerade där. Shout Out Louds bjöd på en svänging, stabil spelning, men jag saknade något. Kanske den intima känslan från en klubbspelning? De var så långt borta och jag kände inte magin.

Oskar Linnros som var näste man ut på scenen samlade ihop en imponerande publik som svängde med genom hela konserten. Jag har tidigare beklagat att jag inte fångas av Oskar och att jag inte kan se hans storhet, som andra tycks se, och den känslan lever tyvärr kvar. Jag vill bli trollbunden av hans musik, men vi klickar inte riktigt, han och jag. Där med klagar jag absolut inte på framförandet och han är verkligen en väldigt duktig artist.

Där efter släpade vi iväg våra kroppar över området och stannade till på NO, ett Los Angeles band som spelar Indie rock. Festivalens stora upptäckt för egen del. Dessa herrar kommer det lyssnas mer på framöver. Tyvärr finns de inte på spotify vad jag vet, men de har släppt en EP och jobbar på en ny skiva. Kolla upp dem!

Band of Horses fick avsluta kvällen för oss, ett band jag bara hört några låtar från och såg fram mot att se och höra mer av. Spelnignen kändes lite ojämn, det var en del transportstäckor, men när väl ”hitsen” spelade, då förläts allt! Jag samlade definitiv på mig några nya låtar till mina spellistor.

Vad finns att säga i övrigt då? Det har varit ett himla tjat om besökarantal i media, men oavsett om siffran arrangörerna sagt stämmer eller inte tycker jag det varit överdrivet mycket publicering kring det. Ja, det var glest med folk under torsdagen och fredagen. På lördagen kändes det mer som att området och publiken var ganska lagom tillsammans. Visst kan jag önska att banden fått större publik samtidigt som vissa band verkligen hade ”alla var där” publiken.

Och finns något finare än en stor samling människor som står framför en scen och älskar musiken som spelas? Att se denna mängd människor hoppa i takt och vifta med armarna! Ett kokande publikhav. Det är kärlek det!

<3

Bråvalla - fredagen
Hultan – Stoxa dag 2

Pin It on Pinterest

Share This