Katti har så länge hon minns skrivit låtar. Det är som en terapi för henne.
I tonåren började självförtroendet vackla och prestationsångesten bråkade med lusten. Hon hade då ett långt uppehåll ifrån musicerandet och kom igång på riktigt igen först för sju år sedan då hon började spela och köra med Elin.
De hade varit vänner några år och när Elin fick nys om att Katti kunde sjunga så plockade hon in Katti i sitt band och där har hon sedan fått ta mer och mer plats live. Det har självklart varit mycket utvecklande på många plan för Katti.

Elin är också den som peppat Katti att ta sitt egna låtskrivande vidare. Katti berättar för mig att det även var Elin som var den första personen som fick lyssna på Listen to Yourself som då bara var en refräng som var riktigt dåligt inspelad typ 15 år tidigare. Elin tyckte det var riktigt bra och gav Katti självförtroende och lust att göra klart låten så bara några timmar efter det så skrev hon första versen.
Elin har även skrivit en mycket fin låt till Katti som heter Kathi som jag blev väldigt berörd av när jag såg Elin spela den för några år sedan.

K-Bird är en mörkare men samtidigt modigare version av Katti som hon använder för att få utlopp för mindre roliga känslor och upplevelser. Listen to Yourself handlar om självhat vilket framgår tydligt i text och musikvideon.
Katti säger att hon märkt att många känner igen sig, särskilt tjejer. Vi uppfostras ju tyvärr nästan till att inte tycka om oss själva, säger hon.
Att vara elak mot sig själv är ett sådant slöseri med tid och framför allt energi.
I låten säger Katti ifrån på skarpen till sig själv och ännu tydligare blir det när hon även ger ut sin egen musik. Jag ger fingret åt mitt självhat, säger hon. Stick och brinn!

Jag frågar om hennes framtidsplaner och det som sker närmast är spelningar på Grand i Malmö den 20:de maj och på Scala i Stockholm den förste juni.
Därefter ska hon spela in lite mer material tillsammans med Andreas Grube som producerar hennes låtar. Andreas är en person hon litar fullt ut på, både som vän och yrkesperson.
Han fick fria tyglar på Listen to Yourself där han hittade helt rätt sound.
Micke Häggströms fantastiska trummande gjorde ju inte låten sämre, så Katti är sjukt nöjd med det de skapade.
Så till hösten blir det förmodligen fler musiksläpp och spelningar, vilket jag ser fram emot!
Katti säger att hon har ingen tydlig plan efter det men hon är helt säker på att hon vill fortsätta med musik på något vis så länge hon lever. Jag behöver tydligen det för att vara lycklig, säger hon.

När jag ändå har henne på tråden så fortsätter jag fråga några frågor som jag brukar ställa i intervjuer.

Tror du på astrologi, om ja, vad säger tecknet om dig och stämmer det?

– Jag har svårt för att tro på saker som inte kan förklaras logiskt. Lustigt nog passar det synsättet väl in på mitt stjärntecken. Jag är Vattuman och vi vill tydligen gärna förstå saker.
Jag skrattar lite och säger: Se där! Då kan du ju börja tro på det nu och hon svarar: Haha, japp!

Vad lyssnar du själv på för slags musik när du är hemma eller i bilen? Vilka är dina influenser?

– Jag lyssnar bland annat på Susanne Sundfør, Michael Jackson, en miljard kvinnliga indie-artister och damkör från Lund. Jag influeras nog av samtliga ovan. Samt av Carola, min första idol.

Vilket är roligast, att skapa musiken och spela in den eller spela live?

– Spela live är roligast. Det är härligt att vara mitt i nuet på det sätt som man är då.

Om du just nu skulle gå ut och göra en demonstration, vad skulle det då vara för?

– Oj, vad svårt. Det finns så många dåligheter att demonstrera mot men jag skulle nog demonstrera mot vår världs djurhantering. Den gör mig så jävla ledsen.

Om du fick arrangera en musikfestival, var skulle du då ha den för någonstans och vilka 10 artister skulle då vara med, levande eller döda spelar ingen roll?

– OJ! Apropå svåra frågor! Haha! Nu måste jag tänka lite ordentligt tror jag.

Man får inte tänka så länge på den här. Det ska vara de som poppar upp först. Jag brukar bara ställa den frågan när jag träffar musiker och inte via mail eller så här. Det är kul att se hur de liksom ser ut som fågelholkar. Haha!

– Haha, japp, så såg jag ut! Och gör fortfarande.

Det tar en stund för Katti och jag skriver att jag önskar det fanns en sådan där skak-knapp som det fanns på msn så man kunde väcka liv i folk. Skaka lite på skallen nu!

– Okejrå!
Jag skulle ha festivalen i Sevilla. Där är det varmt och ölen är billig. Spela skulle Susanne Sundfør, Beyoncé, Tina Turner, Aretha Franklin, Monica Zetterlund, HAIM, Michael Jackson, Annie Lennox, Elin Ruth Sigvardsson och Mozart göra. Jag tror att de alla skulle vara grymma live.

Lyssna och titta på Listen to Yourself och glöm aldrig att lyssna på dig själv.
Även låten I See You finns ute och jag kan bara säga: Lyssna på båda låtarna!
Jag hoppas verkligen vi får se och höra mer ifrån K-Bird inom snar framtid då jag tror att hon verkligen har hittat sin grej och dessutom gör det fantastiskt bra!

Artisten finns på facebook, här

Artisten finns på Spotify, här. 

http://www.youtube.com/watch?v=N3lgr5l49l0

Lova - Ta på mig
evelyne - Född för att dö

Pin It on Pinterest

Share This