Skivbolaget har hittills sex akter signerade, Those Random Boys, Wahlstedt, Tjuva, Duso, Faraz och Mavve & Neil/Space Man. Alla dessa Dj:s befanns sig även på release festen och genomförde varsitt grymt set på Sticky Fingers Top floors lördagsklubb The Drop.

  • Those random boys består av bröderna Hugo och Ian-Paulo Lira som sedan barnsben skrivit och producerat musik tillsammans. Deras senaste singel Crusty släpptes den 24 september, lyssna på den här.
  • Wahlstedt startade sin Dj karriär redan 2008 och förra året släpptes hans första stora låt tillsammans med Gregori Klosman. Hans senaste singel Levitate finns att lyssna på här.
  • Tjuva skapades efter att Jasmina och Emmy träffats på en produktionskurs på Ibiza 2012. De har sedan dess skapat musik tillsammans och deras första singel Euphony släpptes den 8 oktober, lyssna på den här.
  • Duso är killen som i många år producerat och Dj:at runtom i Göteborg och verkligen älskar musik. Hans första singel kommer släppas den 29 oktober men du kan redan nu lyssna på tidigare verk här.
  • Faraz är producenten och Dj:n från Stockholm som i flera år redan spelat runtom i huvudstaden på olika klubbar. Den 15 oktober släpptes hans första singel Angry Drums, lyssna på den här.
  • Space Man består av göteborgaren Mavve och engelsmannen Neil Barret. Tillsammans skapar de duon som den 22 oktober kommer släppa sin första singel.

Lördag den 27 september klockan elva öppnades dörrarna till Sticky Fingers och besökarna började rulla in. Jag som inte ens skulle spela var nervös av någon anledning men det smittade inte av sig. Alla akterna var supertaggade och förväntansfulla för vad kvällen skulle ge.

Under de tre första akterna, Space Man, Duso och Faraz, var dansgolvet ganska glest men de som befann sig där dansade och sjöng med till de låtar det kände igen. Dj:sen öste på som att det inte fanns någon morgondag och integrerade verkligen med publiken. En bidragande faktor till att det var ganska tomt till en början kan ha varit att det samtidigt pågick en annan spelning på undre planet. Men ju mer klockan blev och ju mer alkoholhaltiga drycker besökarna fick i sig desto fler kom också upp till Top floor och släppte loss.

Då klubben har öppet till 05.00 drog det verkligen igång när fjärde akten för kvällen, Those Random Boys, satte igång. Jag och övriga publiken ”rave:ade” tills småtimmarna och de två sista akterna, Wahlstedt och Tjuva, var inte sämre dem.

Runt fyra började dock många besökare droppa av men de som stannade saktade inte ner utan fortsatte i samma vev-arms-tempo tills stängning.

Då jag är ett housefreak tyckte jag att alla Dj:s var helt underbara och bjöd på en riktigt bra show. Mest imponerad under kvällen var jag nog ändå av tjejerna i Tjuva, kanske bara för att de är just två tjejer som öser i Dj-båset, eller så är det för dem har det där lilla extra. Samtidigt är jag nog lite avundsjuk då jag mer än gärna hade varit en av dem där uppe på scenen som fått en hel klubb att röja till klockan fem.

Skulle jag betygsätta kvällen får den fem av fem möjliga bananer.

 

Ms. Henrik tar över världen!
Stockholm Jazzfestival

Pin It on Pinterest

Share This