Jag anländer till Hässleholm mitt på dagen och sluter upp med de andra Musicstagarna som varit där sedan torsdag. Får direkt höra om hur kallt det har varit och njuter därför extra mycket av solen som faktiskt visar sig. Jag har aldrig varit på Siestafestivalen så det är med spänning jag tar mina första steg in på festivalområdet.

Det känns väldigt litet och mysigt men det tar flera timmar innan öltälten, gräsplättarna och gångarna fylls med folk. Så vi får avnjuta De Lyckliga Kompisarna framför största scenen relativt ensamma. Men jag fylls trots det och den kyliga blåsten av den värme som brukar uppstå i mig när jag befinner mig på en festival. Glädjen bland punkarna framme vid kravallstaketet är fin att se och det är kul att få se det legendariska punkbandet för första gången.

Jag hinner även se lite av Satan Takes a Holiday och NOFX innan min spelning för kvällen börjar, Death Cab For Cutie. Folket runt omkring mig verkar inte bry sig nämnvärt om vad som sker på scenen, men jag njuter i fulla drag av konserten. Det hinner mörkna under tiden och när jag lämnar stora scenen för denna gången känner jag hur kallt det hunnit bli. Kyla och festival går inte helt ihop och jag tycker väldigt synd om alla stackare som campat under helgen. Det märks dock att de har gjort något åt saken genom att förtära diverse drycker och jag känner mig plötsligt rätt gammal när jag hamnar bland alla kids i ett öltält där de i sin tur samlats för att dansa sig varma till DJ:ns housetoner.

Jag slår mig ner med en vän och avnjuter sedan Lars Winnerbäcks konsert på avstånd. Vid det här laget har jag tappat räkningen på hur många gånger jag sett honom, så det känns uppfriskande att se spektaklet på håll. Vi får höra nya låtar, allt i en ny tappning med ett nytt band, och för en gång skull får jag även chansen att verkligen njuta av de fantastiska filmerna som visas istället för en backdrop. Jag hoppas att Siesta får leva vidare trots att besökarantalet måste ha minskat i år. Det är en mysig liten festival och allt handlar trots allt om det jag gillar bäst – musik, glädje och kärlek.

På plats på Sweden Rock!
Siesta dag 2

Pin It on Pinterest

Share This