Röda Sten är för många göteborgare ett kärt tillhål under sprattliga sommardagar. Som ett första, sprakande startskott inför ljusare tider och fulöl i solen så rullar Roskilde in i stan för ett litet besök. Med smakprov på vad som komma skall. Första kvällen är det Lorentz & Sakarias samt Carli som levererar underhållingen.

Carli bjuder på ett habilt DJ-set där många får svårt att hålla sig från att gunga och svaja. Att inte ryckas med av bara farten blir en utmaning, men mitt skäggiga anlete blir kvar på sidan om, på lite sådär lagom avstånd från alla andra. Det är första gången jag ser honom, det är förhoppningsvis inte den sista.

Lorentz & Sakarias har blivit ett allt mer tungt kort inom den svenska hiphopenscenen, det blir allt mer tydligt här. Festlighet, energi och en rejält maffig bas blir det dominerande intrycket. När Nike går igång som låt nummer två kommer jag på mig själv med att stå och småle medan alla framför scenen hoppar runt så mycket de bara kan förmå. Det är inte riktigt min värld, men kan man vara annat än glad för deras skull? De som dansar helt hämningslöst.

Det var fritt, det var gratis, det var vår. De lämnade mig med en längtan inför framtida bravader i behagligare klimat. En god start.

 

Roskilde Road Trip kommer att hålla fler gratisspelningar i veckan. Sväng förbi nån kväll och bli påmind om att det snart är festivalsäsong.

Roskilde Road Trip del 2 - Summer Heart + Friendly Beastly Coyote
Roskilde Road Trip till Göteborg och Malmö.

Pin It on Pinterest

Share This