På eftermiddagen varvades filmvisning, panelsamtal och föreläsningar kring ämnet rasism och hur man kan kämpa mot det. Eftermiddagen var kanske inte så välbesökt som man skulle kunnat hoppas, kanske var det just det fina vädret som lockade mer då parken precis utanför Moriskan var sprängfylld med sollapande människor.

Kvällen och natten var ju såklart betydligt mer välbesökt, om än knappast sprängfyllt. Musiken stod i centrum och variationen bland genrar var mycket stor och jag såg både hip-hop, reggae och hårdrock inom loppet av någon timme. Tyvärr missade jag spelningen med Malmöbaserade folkpopbandet Skilla, vilket jag hade planerat att se, men då jag inte såg något program någonstans så hade jag ingen aning om vem som spelade när. Till nästa gång vill jag ha ett program!

Just den här spretiga uppställningen av väldigt olika typer av band må låta som ett bra koncept, men det var nog lite av kvällens fall på sätt och vis. Samtidigt är jag helt med på att man på en sådan här typ av gala vill just ha med bredden av människor då organisationen bakom är både partipolitiskt och religiöst obunden. Men bredden av musik gör också publiken lite splittrad och de flesta akterna fick en ganska liten publik, vilket jag tycker är synd.

Nu låter jag kanske lite gnällig, men en sak jag verkligen gillade var att de verkligen satsat på att försöka ha jämn fördelningen mellan manliga och kvinnliga akter och det tycker jag att de verkligen lyckats med. Bra jobbat där! För övrigt tycker jag också att stämningen var väldigt fin med en variation av människor, precis som man önskade, en variation av kulturer och åldrar, män och kvinnor. Det kändes kärleksfullt och jag fick verkligen uppfattningen av arrangörerna att detta var något som de brann för. Kanske finns här potential för ett stående inslag som bara kan bli bättre och bättre. Om det kan lyckas någonstans så borde det ju vara i Malmö med tanke på det stora sociala engagemang som finns här.

Den 24 maj är det dags för Stockholm att hålla motsvarande arrangemang. Missa inte det! Läs mer här.

Smått och gott från metalscenen!
Solsken och ny musik!

Pin It on Pinterest

Share This