I torsdags var jag på förhandsvisningen av Peace & Love och The Arks kommande DVD från festivalen i somras, där The Ark gjorde en exklusiv spelning med Dalasinfoniettan. Tyvärr missade jag spelningen, så att få se den i efterhand kändes väldigt bra. För er som är nyfikna, eller för er som var där och vill uppelva konserten släpps den 15 februari. Mig veteligen har inte The Ark förevigats på film så här tidigare, så vill man behålla en bit av dem nu när de inte spelar längre bör man slå till.
Och ja, en DVD är en skiva…

Kvällen fortsatte till Pet Sounds Bar och Ylva Bulldozers releasefest (Simon Norrsvedens nya band). De hade bjudit in gäster att tolka deras låtar. Den kvällen filmade jag, så den kan ni titta på här. Även de släpper skiva 15 februari. Inte missa. Simon har en fantastik röst. 

I fredags var jag och lyssnade på Love Antell som bjöd på några låtar (sångaren i pausade Florence Valentin). Det bjöds på både Florence låtar och nyare låtar i en bra blandning. Tyvärr gick spelningen väldigt fort och avslutades lite brutalt av en DJ som var sugen på att börja spela, när Love var påväg upp för extranummer. När Loves soloskiva släpps vet jag inte, men jag längtar efter den. Mycket. Och jag hoppas på fler konserter snart.

Utöver dessa skivor är Molotov Jive äntligen pågång med nytt, efter att hört deras nya singel Friendship som skiljer sig ganska kraftigt från tidigare två skivorn är jag mycket nyfiken på att höra hela skivan. Borta verkar de stora, pompösa  låtarna vara och det har ersatts med ett svartare, tuffare sound, om man nu kan gissa hur en skiva låter efter att ha hört en singel… När skivan släpps vet jag dock inte.

Även Daniel Gilbert (Håkan Hellströms ständiga vapendragare) jobbar på nytt material, det kan ni läsa mer om här, och ni kan köpa in er på skivan! Vem vill inte äga en del av en skiva liksom?

När vi ändå nämnt Håkan Hellström, så är hans bandmedlem Simon Ljungman aktuell med skivor från två band som han spelar i. Det gladpunkiga Strandvägen ska släppa skiva under första kvartalet av 2012 sägs det, och den skivan är verkligen efterlängtad här då jag snart spelat hål i huvet på mig själv med den första. (Älskar den fortfarande.)

SeLest heter det andra bandet och de ska släppa sin andra skiva i vår. Där är det mer stora, pampiga poplåtar med mycket stråk som gäller. Deras första skiva, Kapellgatan 12 är nog den skivan jag lyssnat mest på senaste 1,5 året. Simon spelade deras låtar på Indie dagis på Storsjöyran, där ibland några osläppta låtar. Vi filmade och ni hittar dem här. Galet grymma Finn Björulfson (spelar också med Håkan Hellström) backade upp på flera av låtarna.

Puh. Det blev långt.
Vilka skivor längtar ni efter?

 

 

 

På tisdag bevakar vi Grammis 2012
These eggs are raw #2

Pin It on Pinterest

Share This