Efter en del turer fram och tillbaka med krånglande presspass med mera så är man äntligen på plats i presscentret/duvnästet i Roskilde. Än så är det väldigt lugnt härinne, till skillnad från hur det är ute på campingen. Igår var det fotbolls-em som gällde på storbildsskärmen vid skateparken, innan dess såg jag för första gången en riktig dance-off på samma skatepark, det händer helt otroligt mycket bara i vårt lilla hörn av campingen, men lite senare ska jag ta med min lilla karta och kompass och bege mig till East som den östra delen av campingen så fyndigt har namngivits. På east ligger ju Poor City som i år uppmärksammar de problematiska liven för asylsökande, detta görs bland annat genom att man som besökare kan ansöka om morgonasyl, får man den godkänd så blir man bjuden på frukost, om inte så får man gå hungrig, genialt eller sjukt? Det får man avgöra själv. Jag ska ta mig en titt iallafall.

Om en liten stund ska jag och mitt sällskap bege oss till uppvärmningsscenen Apollo, en elektroinriktad scen där bland annat Adrian Lux kommer spela imorgon.

 

 

 

Roskilde festival 2012 dancebattle, Foto: Magnus Hernegren

 

En överraskning i år var förresten att omslagsbilden på alla spelscheman/kartor är tagen av ingen mindre än undertecknad på förra årets festival, jag hade dock ingen aning om att de skulle använda den, spännande att omedvetet bli publicerad i upplagor på några tusen dock!

 

Roskilde festival 2012 program, Foto: Magnus Hernegren

Munken in the park
Peace & Love fredag

Pin It on Pinterest

Share This