Jag tänkte såhär i efterhand att jag skulle reflektera och summera Peace & Love i Borlänge 2010 en smula. Det var ett toppenår för Peace & Love som precis som alla föregående år slog besökarrekordet även i år och som jag förstod det så låg summan i år på runt 44 000 besökare, vilket slog föregående år med ungefär 1000 personer. Så det är bara att gratulera Peace & Love och Borlänge och hoppas att de gör om det även nästa år.

Något som jag tror alla kan vara överens om efter denna festivalen är helt klart att det kunde inte ha varit mer tur med vädret. Det var soligt, nästan lite för soligt om man nu för säga så från torsdag till söndag då det var dags att åka hem. På onsdagen kom det lite regn, men det var nog bara välbehövligt efter vad som komma skulle.

Band då? Det har ju enligt mig själv iallafall inte varit någon dålig lineup i år heller. Jag har fått se Kent live som alltid tar en med storm. Johnossi som enligt mig alltid är klockrena och helt underbara att se live. Mando Diao som nog inte kan göra en dålig festivalspelning och The Hives som alltid ger 110% och ökar när de står på scenen. Men den som nog imponerade mest och som jag inte hade några större förväntningar över var nog utan tvekan Jay-Z som slängde på en hejdundrandes show för alla 20 000? personer som befann sig i publiken. Folk hoppade, studsade, dansade, klappade och sjöng med allt vad de kunde, vare sig de kunde texterna eller inte. Det kändes verkligen att detta är en van världsartist som vet vad han ska ge sin publik. Det var ett stort band på scen som förutom Jay-Z bestod av trummor, gitarrer, basar diverse blåsinstrument och körtjejer. Det var utan tvekan imponerande!

Det var helt enkelt en grym kombination årets Peace & Love av bra lineup, grymt väder, mycket folk, myyycket festivalmat, trevliga människor och inte minst otroligt trevliga och hårt arbetande funktionärer på hela området, ett stort tack till er.

Sen får man väl inte glömma att nämna några mindre roliga saker mitt i alltihop, som chocken att det faktiskt inte blev någon Hultsfredsfestival, vilket skulle ha blivit deras 25 års jubileum. Otroligt tråkigt för dem att behöva sätta sig i konkurs en vecka innan festivalen skulle dra igång, men känns samtidigt som att det har hängt över festivalen i ett par år nu, dålig ekonomi, inte fått ihop tillräckligt med bra lineups och som en följd, haft dalande antal besökare de senaste åren.

Får hoppas att de kommer igen nästa år, men om inte så vet ni en festival som utan tvekan kommer att finnas där, vare sig Hultsfred gör det eller inte, Peace & Love 2011! Vi ses där!

Jag skulle sitta på ett tåg mot Göteborg...
Dör värmedöden i Norrköping

Pin It on Pinterest

Share This