Första band ut igår för min del blev The Hives som jag medans jag jobbade på relaxen kunde springa mellan jobbet och ut framför scenen i omgångar. Det var ett grymt röj och massvis med folk som hade samlats. Som vanligt så var The Hives grymt bra live och la på en schysst show som bara de kan.

En snabbvisit till funktionärsmatsalen och sedan en liten runda förbi Europe som lirade på Fantasia. Mest bara för att Europe är Europe, inte för att jag lyssnar på dem annars.

Sen fick jag och mina kompisar höra de sista låtarna av Familjen och Det Snurrar I Min Skalle satt kvar i skallen ett tag efteråt iallafall. Strax därefter började Fibes! Oh Fibes! spela på Tropico och vi satte oss i gräset och chillade till deras helt klart 80-tals inspirerade musikstil. Där var fullt med folk som hade kommit dit och många satt i den schyssta lilla backen som finns precis vid den scenen.

Fibes har knappt hunnit av scenen när danska D-A-D kör igång för fulla muggar på grann-scenen Eldorado i största hårdrocksmanér. Det var ett bra drag gänget med den största behållningen var utan tvekan deras basist som var grymt krampig, otroligt solbränd, hade tajta silvriga läderaktiga kläder på sig och spelade på de mest udda basar jag har sett. Där var en som påminnde om bakdelen på en gammal amerikanare, en annan som såg ut som en stor raket och även en 2-strängad bas. Var även klart kul när sångare försökte prata så att folk skulle förstå honom, vilket inte gick så bra. En tolk hade nog behövts, även om jag själv som skåning inte hade några problem att förstå honom.

Innan kvällen var till ända hann vi även med att springa tillbaka till Utopia och få höra några låtar av The Ark, som alltid är grymma live gör ett bra jobb när de står på scen.

Det har varit en riktigt bra dag med alldels för mycket onyttig festivalmat där langos har blandats med thaimat och toppats med en hög med munkar, men om inte det säger festival så vet inte jag iallafall!

På egen turné
Peace & Love torsdag

Pin It on Pinterest

Share This