På torsdagen däremot när festivalen egentligen satte igång för min del, då var det en annan femma. Jag jobbade ett schysst pass på relaxavdelningen och tog emot massagebokningar från diverse artister och annat folk fram till kl 17:30, sen var det dags att bege sig ut på festivalen ordentligt.

Vi var ett gäng som passerade NOFX borta på Eldoraro-scenen och där var det bra ös på grabbarna, det vill jag lova. Det var inget vi direkt stannade och lyssnade på aktivt men vi gick runt i området ett tag och fick höra både en och två låtar iallafall.

Vampire Weekend var ett annat band vi passerade och det är inga jag lyssnat på tidigare men blev positivt överraskad av deras musik, tilltalade mig helt klart och får nog spana in dem på Spotify när jag kommer hem.

Kl 19:30 så var det tillslut dags för The Kooks på näst störtsta scenen, Fantasia, och det är ett av de band jag sett fram emot mest att se här på festivalen. Har dessutom en av mina kompisar som inte kunde vara här på festivalen iår som älskar dem, så om inte annat så för hans skull ville jag se dem live. Det var ett klart smart drag för de var riktigt bra live och de körde en bra blanding av deras olika skivor och mer eller mindre kända låtar växlades bra om vartannat. Favoriten var helt klart den lugnare Seaside som de framförde mer eller mindre bara sångaren gitaristen tillsammans. Galet bra!

Bara en kvart senare drog det sk ”superbandet” Them Crooked Vultures igång på scenen bredvid, med bl a Josh Homme (Queens of the Stoneage) och Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) samt John Paul Jones från Led Zeppelin. Det var hård, tung rock utan dess like som kom ur högtalarna på denna konsert och det var fullt med folk som samlats framför största scenen Utopia, där de spelade.

En snabb runda förbi Robyn hann jag även med på kvällen och även om hon helt klart är en av de duktigaste och mest professionella svenska artisterna just nu, så är det verkligen inte min ”cup of tea”. Däremot verkade det tilltala väldigt många andra människor då det var helt galet mycket publik som samlats för att höra henne.

Sist ut för kvällen, på största scenen, var så Kent, som är en stor anledning till att jag befinner mig på P&L iår. De inleder spelningen med oväntade med å så underbara Utan dina andetag. Vi får höra en del från deras nya skiva En plats i solen som släpptes för bara 2 veckor sedan, där Gamla Ullevi och den ruskigt bra Skisser från sommaren (som redan blivit en Kent-favorit för egen del) är några av de låtarna. 747 får vi också och som extranummer M och avslutningsvis Mannen I Den Vita Hatten med de röda konfettifåglarna i avslutningen. Det är klart en av de bättre konserterna jag upplevt med Kent och var som sagt en del oväntade låtar i låtlistan, vilket bara var en frisk fläkt.

Jag kan bara konstatera när jag vandrar bort från festivalområdet runt kl 3 på natten att det var en hejdundrandes början på den här festivalen och onsdagens ”missnöden” är som bortglömda.

Vad som dyker upp på tapeten idag, fredag, för egen hand är grupper som Danko Jobes, The Hives, Familjen, Fibes Oh Fibes och D-A-D.

Peace & Love fredag
Musicstage på Peace & Love i Borlänge!

Pin It on Pinterest

Share This