Så vad hände under torsdagen på denna festival i kärlekens och fredens tecken då? Många fina band var det som spelade för oss under denna förhållandevis soliga festivaldag.

De första tonerna för min del under dagen blev Stephen Marley och hans gungiga reagge-takter. Stephen är lillebror till Ziggy Marley och precis som sin storebror så lever även han i skuggan av sin far och det märktes såklart att det var när det kom coverlåtar från Bob Marley som publiken vaknade till och var med på noterna.

Näst ut på tur var skönsjungandes Regina Spektor som är helt underbar live och hennes röst ljuder vackert ut från Utopia-scenen och det är riktigt mycket folk som hittat dit.

Många grymma band under dagen och vi får höra plinkandes toner från Slagsmålsklubben och ösiga och oväntade toner från Mumford & Sons samt elektroniskt från Den svenska björnstammen.

Avslutningen på dagen blev vårt kvinnliga svenska musikunder Veronica Maggio som även om jag inte lyssnar på henne i vanliga fall vet hur hon ska göra för att få med sig publiken till hundra procent. Det är fullt med folk framför största scenen på Peace & Love och Maggio är otroligt duktig med sin scen-närvaro.

Peace & Love fredag
Mumford & Sons imponerar stort!

Pin It on Pinterest

Share This