Som säkerligen ingen Stockholmare har missat, iallafall ingen som bor på Söder, så drog årets Popaganda-festival igång idag och massvis med folk hade hittat till Eriksdalsbadets utomhusbad när de slog upp portarna.

Själv kom jag till festivalen lagom för att höra Henrik Berggren, ni vet sångaren från Broder Daniel, äntra stora scenen och det blev ett stort jubel från publiken. Det är väl inte många som är där för att höra Henriks egna sololåtar utan det är såklart Broder Daniel-låtarna som får högst skrikande från tjejskarorna längst fram i publiken och konserten består till ca 99% av dessa låtar. Det är en grym konsert och från att ha varit ganska dåligt väder under dagen så har nu molnen lättat bort och solen som är påväg ner skiner med sina strålar på oss och gör detta till en riktig toppenspelning. Avslutningslåt är dessutom den odödliga No Time For Us som framförs av bara Henrik själv med sin gitarr och det känns som en låt man aldrig kan höra för många gånger.

{joomplu:35160 left} Jag har inte tid att vara på hela festivalen idag, men lyckas höra iallafall några låtar av gruppen Serenades med Markus Krunegård och Adam Olenius i spetsen. Deras singel Birds som har spelats vilt på senaste tiden är en av dessa låtar och det verkar som att publiken stormtrivs framför Lilla scenen.

Vad jag helt och hållet sett fram emot mest med denna festivalen är ju utan tvekan kvällens sista band, kanadensiska Arcade Fire. Det är inget band jag lyssnat mycket på, utan känner mest till singlarna och min favoritlåt är utan tvekan Wake Up som jag mest förknippar som låt till trailern för filmen Where the Wild Things Are. Det är fullsmockat med folk framför Stora scen på Eriksdalsbadet och det är många förväntasfulla fans som samlats för att höra dem.

När kvällen går mot sin ända tror jag dock inte att det är någon som inte håller med om att de infriade alla våra förväntningar och levererade en ruskigt bra konsertupplevelse. Ja för det är inte bara musiken i sig självt utan halva upplevelsen här ligger nog i att se Arcade Fire på scen då det är ett otroligt energiskt och livligt band på scen och man dras med i dansandet vare sig man vill eller inte.

Jag fick min Wake Up och många andra oförglömliga låtar och när jag beger mig hemåt så kan jag inte annat än undra hur morgondagen skall kunna toppa det här. Det blir inte lätt, det kan jag säga er!

Popaganda dag #2
Festivalnytt!

Pin It on Pinterest

Share This