{joomplu:35172 right}Fredagen slutade med en stor smäll när Arcade Fire tog över Popaganda och förhoppningarna om en lika bra festivaldag nu på lördagen är klart lågt. Först ut för min del blev tjejerna i Those Dancing Days. Jag hade turen att få se dem tidigare i sommar på Putte i parken och blev klart överraskad av deras energi och scenutstrålning och Popaganda var ingen festival där detta blev något undantag heller.

Näst på tur var Jenny Wilson som har med sig sitt Tensta Gospel Choir och tillsammans med Jenny Wilsons musik lyfte de denna till nya nivåer och det hela blev en väldigt annorlunda och riktigt lyckad konsert där körandet smälte in bra med de befintliga låtarna.

En längre paus för egen del ledde till Annika Norlin och Säkert! som drog en ordentlig skara folk, större delen av festivalbesökarna skulle jag gissa på. Som vanligt svängigt, charmig dialekt och en stor portion musik som man inte kan annat än ryckas med av.

Direkt efter Säkert! så var det dags för indiegruppen Junip med José González i huvudrollen och har man lyssnat på honom tidigare så lät detta väldigt likt hans soloprojekt men med ett större instrumentinslag och kanske lite mer liv i låtarna. Lugnt, skönt och musik som man kan koppla av till såhär när Popaganda-festivalen börjar lida mot sitt slut.

{joomplu:35202 right}På tal om slut så skrev jag tidigare att det kändes som en festivalavslutning redan på fredagen när Arcade Fire visade vart skåpet skulle stå med en sjudundrande konsert och stort krut på en ordentlig scenshow med monitorer som spelade upp film samt mycket ljus och effekter. På ett helt annat sätt lyckades då festivalens avslutningsnummer, det vill säga Lykke Li, slå på en näst intill lika stor scenshow men med något enklare medel men som i sin tur gav publiken minst lika mycket. Här var det stort, pampigt, mycket rökmaskiner i kombination med strålkastare som tillsammans bildade vackra effekter när ljusstrålarna bryts mot rökmolnen och skapade vackra mönster.

Om man sen på denna scenshow adderar en till hundratio procent peppad Lykke Li och hennes band så blev det faktiskt en riktigt värdig avslutning på detta årets Popaganda och det känns som att de lyckats få till en riktigt bra mix av band/artister iår med allt från Henrik Berggren på gitarr till Lykke Li med trumpinnar i nävarna.

Jag tackar Popaganda för detta året och ser fram emot ett minst lika bra 2012!

Musicstage.se bevakar Rockbjörnen live!
Popaganda dag #1

Pin It on Pinterest

Share This