Popegoja är Malmös nya gratisfestival som fokuserar på up-and-coming-musik från Malmö. Detta är andra året i rad som det anordnas och det märks en omedelbar skillnad i antalet folk som har dykt upp i år. Festivalen hålls i Folkets Park, mitt i Malmö, och det bidrar onekligen till den mysiga stämningen som råder.

Jag har idag kollat in tre band. Först ut var The Modern Love, som var en sista-minuten-bokning, då de ersatte Feathered Arms. Jag är helt klart lite besviken på att jag inte fick se Feathered Arms, men The Modern Love var ju å andra sidan en kanonbokning! Jag recenserade The Modern Loves skiva, To Town, förra året, och den fick ett mycket gott betyg av mig. Hur är de att se live då? Jo, de är faktiskt grymma. Jag tycker mest lite synd om dem för att de var en av de första banden ut idag och de spelade på den stora scenen. Ett 100-tal människor är i och för sig där för att se dem, men de flesta sitter och häckar i skuggan en bit bort, medan bara en handfull står framför scenen. Till min stora glädje får de dock både hjärmevärmande applåder och busvisslingar.

Musiktips: To the People av The Modern Love på Spotify.

The Good Morning Spider, Foto: Camilla SvedénAndra bandet ut för mig blev The Goodmorning Spider som bjöd på hippiestämning med sin kosmiska rockmusik. De fick äran att spela i tältet, vilket jag tycker är en betydligt bättre scen än den stor permanenta scenen i parken. Här blir det lite mysigt. Folk ”tvingas” fram till scenen på ett helt annat vis och det blir en helt annan stämning av det.

Musiktips: Synesthesia av The Good Morning Spider på Spotify.

Det tredje bandet var också det sista bandet för dagen, Canary Islands. Detta popband var helt nya för mig och de berättar också i mellansnacket att detta är deras första livespelning, vilket är superkul! De gör hur bra som helst ifrån sig på den stora scenen. Det ska bli spännande att höra mer från dem.

Musiktips: Pamela av Canary Islands på Spotify.

Popegoja i Malmö, dag 2
Roskilde festival för hela slanten!

Pin It on Pinterest

Share This