Popegojas andra och avslutande dag var ännu en dag med mycket sol och fullt med folk som hängde i Folkets Park. Tänk om vädret hade varit kasst, då hade katastrofen varit ett faktum. Nu med det här fantastiska sommarvädret så har folk bara kunnat sitta och hänga i parken. Många kom alldeles säkert för att lyssna på banden och kanske till och med vissa specifika band, medan andra bara råkade vara där med sin familj och kanske upptäckte något nytt att lyssna på.

Kastrup, Foto: Camilla SvedénDen här dagen spenderade jag, liksom de flesta andra, i goda vänners lag och jag hade ingen större plan över vilka band jag skulle se egentligen. Det var i alla fall stort fokus på pop och indie, vilket är trevligt. Jag såg banden Kastrup och Bruce, som jag båda hört innan, medan Tontine och PMtoyou var helt nya för mig. PMtoyou spelar någon sorts mjuk synth som gick hem väl hos många, verkade det som. Själv rekommenderar jag en lyssning på indiepopbandet Kastrup och deras nya singel Lydia, som finns på Spotify här.

Hurricane Love, Foto: Camilla SvedénHöjdpunkten var ju dock för mig Hurricane Love, som jag lovprisat redan flera gånger innan. Detta emotionella popband som vann Emergenzatävlongen för ett par år sedan har defintivt växt i sin roll som entertainers. Det var helt rätt att sätta dem som avslutande band på festivalen. Av alla banden som spelat är det Hurricane Love som har dragit mest folk och de lyckades också få till lite dans framför scenen. Jag rekommenderar varmt en lyssning på deras låtar, som finns på Soundcloud. Min personliga favorit är Deep Under Water, som finns att lyssna på här.

Popegoja känns lyckat i år och kan nog bli ännu bättre om de får ytterligare ett år på sig att utvecklas och hitta sin publik. Det känns så himla roligt att det har kommit en festival till Malmö som inte handlar om att boka ”säkra” namn utan fokuserar på bra musik som behöver lyftas upp. Heja heja!

Getaway Rock Festival
Popegoja i Malmö, dag 1

Pin It on Pinterest

Share This