Enligt polisen är det en lugn festival, senaste års lugnaste. Det är anmält två våldtäkter, fyra skadegörelser och åtta mishandlingar (inga grova). Dessutom har det på festivalområdet och campingen anmälts 54 stölder från personer och tält. Sammanlagt har det gjorts 164 ingripanden med alkohol inblandat och runt tiotalet med narkotika.

Räddningstjänsten med brandkår och ambulans rapporterar även de om en lugn festival utan allvarligare incidenter fram till tidpunkten för denna presskonferens (15:00 lördag).

Säkerhetsansvarig från festivalens sida nämner även han att det är lugnt och mycket mindre fylla.

Festivalarrangörerna och huvudansvariga där nämner som sina personliga favoriter på årets festival Robyn och In Flames. De menar att festivalen i år (med 15 000 biljetter sålda nu) har en storlek som de är nöjda med. Målet är att vara bäst och inte störst.  Nästa år firar festivalen 20 år och Arvika kommun 100 år, något de hoppas ska leda till att det blir ett stort kalas. Drömbokningar inför det är Daft Punk, Arcade Fire och Feist.

Festivalen har ett pågående projekt där man samtidigt som man köper biljett kan köpa ett ”trädpaket”, hittills har 500 sådana paket sålts och In Flames har även de köpt 500 likadana paket mot avdrag i sitt gage.

Vi får även höra att Pete (Doherty) och hans Babyshambles är på väg hit, om han sen uppträder och hur det blir får kvällen utvisa.

 

/Adam

 

Sammandrag, Arvikafestivalen
Arvikafestivalen 2010, halvtidsrapport

Pin It on Pinterest

Share This