Då var dag två avklarad och vi är åter på hotellet. 

Jag tog en riktigt slapp eftermiddag då det inte var något jag skulle bevaka förrän senare på kvällen, så jag anlände till festivalen akompanjerad av Svenska Akademien. Gung och röj mötte mig. Som det ska vara på festival.

Jag skymtade även Movits! på Sun Stage lite senare. I publiken röjdes det rejält, och jag förstår dem. Det är svårt att vara stilla till Movits! musik. 

Min kväll fortsatte med IAMX där jag fick ofrivillig närkontakt med hans synthspelerska, som hoppade ner i diket och kramade publik, och råkade trampa mig på tån. Det är ett hårt liv som fotograf. I say!

Jag har även dokumenterat Neverstore och Hardcore Superstar. Tyvärr spelade båda i lokaler med dåligt ljus så jag är inte helt nöjd får erkännas. 

Jag avslutade ett kort men intensivt arbetspass med att fota Rebecca & Fiona. Jag förstår inte alls fenomenet kring dem (eller andra utövare av samma koncept) men jisses vad publiken älskar det. Det är alltid lika härligt att se lyriska dansande människor som är överlyckliga här och nu. 

Till sällskap av Maskinen på stora scenen, Stage of Joy traskade vi ut från festivalen mot bussen till centrum. En stor publik var samlad, vilket inte förvånar mig nämnvärt. På stan och framför allt på festivalen har jag sett många svarta jackor med Maskinens gula logga på idag. En kort men festivalintensiv dag fortsatte med redigering av bilder på hotellet. Nu är äntligen alla mina bilder ute så nu är det dags att ladda batterierna (i både mig och kameran) för en ny festivaldag.

Nu har vi klarat hälften av festivalen. =)

Fullt fart på festivalerna!
Roskildedagboken 2013 – 4. That orange feeling

Pin It on Pinterest

Share This