Då var dag tre avklarad. Detta var höjdpunkten för mig av de fyra festivaldagarna då denna dag både bjöd på Hästpojken och Håkan Hellström. Bara den line-upen ger förutsättningar för en näst intill en perfekt festivaldag skulle jag säga. 

Min dag började väldigt sent efter ordentligt hotellslappande så jag var på plats lite innan Hästpojken gick på scenen vid 19-snåret. Jag slog mig ner i gräset vid scenen och njöt av både strålande sol och bra musik. Därefter var det vidare till det för mig okända bandet Uncle Acid & The Deadbeats för att fota dem. De liknades vid Graveyard musikmässigt i bandbeskrivningen på Puttes sajt, och det säger mig inte heller vidare mycket, men utseendemässigt köper jag liknelsen i allafall. Det förekommer långt hår och det svängs med det. =)

De hade lite svårt att placera oss på kartan verkar det som och jag kan förstå att britterna inte har stenkoll på Karlstad, så de kallade oss Clevland helt enkelt. Och det funkade det med. 

Några toner från Looptroop Rockers hann mitt öra uppfatta och publiken verkade väldigt glada framme vid scenen. Jag har någon underlig relation till Looptroop som jag inte lyckats reda ut riktigt, och det måste man kanske inte heller? Jag lyssnar inte på dem till vardags, men jag ser dem gärna live och de charmar mig varje gång, de känns lite ”mina”. Och jag älskar när de kör snattardansen! Den missade jag tyvärr igår.

Nästa anhalt för mig var att fota Lorentz & Sakarias, några jag känner till, men inte lyssnar på. De är charmiga men musiken tar inte tag i mig helt enkelt. 

 Med ett tajt spelschema var det dags att springa vidare med kameran till Viktor & The Blood. Ännu en ny bekantskap för mig. Bra rock med lite väl rockig attityd får bli mitt betyg. 

Jag hann även få mig lite The Sounds levererat. Den där Maja, hon är helt fantastisk. Jag påminner mig själv om att jag måste börja lyssna på dem, jag älskar det ju varje gång när jag ser dem live. (3:e gången i sommar.) Det var bra drag i publiken med och många var det som samlats framför scenen. 

Sist ut på min dag var såklart då Håkan Hellström. Denna kärlek som skapas mellan Håkan och hans publik är verkligen få förunnat och det är så fint. Tyvärr ger min rygg upp efter 40 minuter och jag kan inte stå kvar för det gör för ont. Jag tröstar mig med att det kommer fler konserter när jag sätter mig i pressrummet och lyssnar på håll. Jag hann bland annat få se När lyktorna tänds vilket var fantastiskt fint. Både Daniel Hurricane Gilbert och Björn Almgren fattas mig. Det känns underligt utan dem, men jag antar man vänjer sig. Det var å andra sidan upplyftande med de stråkar som dykt upp istället. 

Summerat så var det en väldigt bra festivaldag, som en påse lösgodis med några godisar var av det bästa jag vet. 

Putte i Parken dag 4
Fullt fart på festivalerna!

Pin It on Pinterest

Share This