Idag har det varit riktigt kallt ute. Önskar att jag hade haft med mig vantar. Och så har jag ont i nacken, men jag vill gärna skylla på att jag headbangat för mycket, inte att jag burit på tunga kamerasaker.

Det började spöregna första gången precis när Finntroll kom ut på scen. Regnet gjorde dock varken bandet eller publiken ledsna, snarare tvärtom.

Regnuppehåll under Amon Amarth.
Alltså, när jag hör ett sådant bandnamn förväntar jag mig att det ska komma ut nån sorts Cradle of Filth på scen och skrika. Med smink och gitarrer formade som de mörkaste delarna av Mordor. Men ack så fel jag hade.
Jag satt i pressrummet när de började, och även de med fyrverkerier (temat för festivalen?). Så jag var tvungen att springa ut och fota.
Och som alla andra så såg den helt normala ut! Kom igen, schyssta scenkläder har aldrig skadat! Jag vill se mer sånt.
Och den här killen hade inte eld i de delarna. Lovar.

amonamarth

Sen var det ju dags för Max Cavalera! Max! Från Sepultura!… Som ser ut som rockens Robert Smith. Men jädrans vad han rockar fortfarande. Han körde en massa Sepulturalåtar till allas stora förtjusning.

Sprang en sväng bort till Dark Tranquility som inte var den minsta lugna. Tror att sångaren har röjt mest av alla under den här festivalen. Oväntat nog.

_MG_2059

Och till sist fotade jag Bullet for my Valentine. Halva publiken höll på att lyftas över staketet redan under de tre första låtarna. Förstår inte hur det kommer att sluta. Det märks väl sen på In Flames. Det kanske bara blir 56 personer kvar. Intimt på Metaltown.
Vi får förresten fota låt nr 6-8 pga pyrotekniken i början. Förväntar mig något storslaget!

_MG_2812

Hej då Metaltown!
West Coast Riot, Metaltown och Pier Pressure i Göteborg

Pin It on Pinterest

Share This