Redan när jag kliver ut ur min lägenhet hör jag att ett svagt dunkande av hip-hop. Klockan är halv sex. Min första tanke är att ”det här måste komma från Inkonst”. Efter att ha passerat Folkets Park börjar jag misstänka att jag har rätt och jodå, väl framme vid den gamla chokladfabriken i Malmö där Inkonst ligger dundrar det hip-hop ut från gränden där nu ett gäng graffitiartister står med sina sprayburkar.

Stället är i övrigt ganska folktomt, så jag bestämmer mig för att dyka upp igen lite senare. Två timmar senare har musiken tystnat. Är det någon som har klagat tro? Utanför lokalen står orangea Roskildetält och egentillverkade campingstolar. Jag letar mig ner i gränden igen för att kolla in hur det har gått med graffitiprojektet. Konstverken är skapade genom den klassiska leken där en person börjar skriva på en historia, nästa person får sedan fortsätta att skriva och så vidare. Här är det samma sak, fast med graffitimålningar. Här är endast ett fåtal åskådare. Syn. Jag tycker det är ganska underhållande att titta på.

Inne i lokalen kan man få möjlighet att göra sin egen campingstol av enkla hjälpmedel. Här är ganska ont om folk även här. Jag hoppas deras arrangemang får mer besök under veckan.

Jag dök även upp här en runda på kvällen. Då var det betydligt mer folk på plats! Klubb med 18-årsgräns och gratis inträde – klart att folk dyker upp! Man kollar mitt leg när jag går in. Jag skrattar lite. Jag fyller snart 32 år, ser jag ut att vara 18 år eller? Hur som helst. Inkonst känns som att det är på väg att bli fullsatt. Tanken var att jag skulle kolla in Panda Da Panda, men spelningen blev försenad och jag beslöt mig för att dra hemåt, då jag var tvungen att masa upp mig ur sängen i tid på söndagen. Frej Larsson skulle DJ:a senare. Undrar hur det gick med det?

Anywho. Jag kommer att fortsätta blogga lite under hela veckan från Roskilde Road Trip i Malmö. De kommer att ha massor med fler intressanta arrangemang, inte bara musik. ”More than music” som Roskildefestivalen brukar kalla det. Följ RRT på Facebook här, eller kolla in programmet på Inkonst, här.

Fiction Pimps på Roskilde Road Trip Malmö
Roskilde Road Trip del 2 - Summer Heart + Friendly Beastly Coyote

Pin It on Pinterest

Share This