Magkänslan efter årets festival är sammantaget god. Vi har fått sett en hel del schyssta akter på de olika scenerna, vi har haft ett helt ok väder med fler timmar utan regn än med.

Saker jag upplevt som lite negativt i år är först och främst besökarantalet. På presskonferensen sades det att det var 15 000 biljetter sålda, att jämföra med förra årets 22 500. Dessutom är det i de 15 000 biljetterna medräknat dagsbiljetter. Så min gissning är att det vid något tillfälle var mer än 10 000 inne på området. Självklart en positiv sak kö-mässigt men självklart oroas man över lönsamheten och överlevnaden efter att ha sett Hultsfred ställa in. Festivalledningen försäkrar oss dock om att de satsar på mellan 15 och 20 000 sålda biljetter och gillar den storleken så jag är optimist.

Jag kan med ett hjärta som slår för synthmusik inte annat än vara besviken när Depeche Mode och NIN (och Korn) bytts ut som avslutande band på Vintergatan till Kent, In Flames och Babyshambles.

Förutom detta är totalintrycket positivt, visst gör en del band bättre spelningar än andra (In Flames, Robyn, Satan Takes a Holiday) och visst var Regina Spektor tråkig. Något som visade sig ha en förklarlig orsak, cellisten hade dött för lite över en vecka sen.

För egen del hann jag med att fota tjugofem band, bilderna är i varierande kvalitet och det kan väl sägas att det syns vilka artister jag gillar och vilka jag fotat för att ha fotat:

Amorphis, Babyshambles, Combichrist, Cryo, Degradead, Donkeyboy, Dum Dum Girls, In Flames, Invasionen, Juliette Lewis, Kent, Leæther Strip, Lenka, Markus Krunegård, Mixtapes & Cellmates, Nitzer Ebb, Page, S.P.O.C.K, Satan Takes A Holiday, Shout Out Louds, Super Viral Brothers, This Is Head, Timo Räisänen, Volbeat, When Saints Go Machine.

Felicia gjorde även hon ett kanonjobb på sina blott två dagar och hann med fjorton konserter:

Adept, Deportees, Familjen, Hästpojken, Johnossi, Khoma, Makthaverskan, Maskinen, Miike Snow,
Per Egland, Robyn, Takida, Yeasayer, [Ingenting]

(Vi har dessutom varsin konsert som vi inte tyckte nådde helt upp och som vi inte publicerar, jag har bilder på Radio Dept. som får ligga kvar på datorn och Felicia låter sina på Regina Spektor ligga)

På skriverifronten väntar jag in lite mer material innan vi är helt klara där, men just nu är det tretton recensioner där.

Så vi i teamet tackar med det för oss och jag passar på att tackat teamet –

Felicia, Beatrice, Kristoffer och Philip (som var där i andra ärenden och hade fokus på Kent)

 

 

Då startar vi Yran!
Presskonferens, Arvikafestivalen

Pin It on Pinterest

Share This