Jahopp, det rör på sig lite i hårdrockens förlovade land, festivalsommaren har rivstartat med Metallsvenskan, Sweden Rock Festival och nytillskottet Sthlm Fields. Sthlm Hetfields som festen egentligen borde kallas slog dessutom Bråvallas publikrekord för festivaler med några hundralappar (sammanlagt 51863 personer tog sig till Gärdet för att köa och glutta på Metallica). Men vi blickar vidare genom festivalsommaren och ser fram emot såväl gubbrockstinna Väsby Rock Festival och Gävlebaserade Getaway Rock Festival. Den sistnämnda som äntligen fått rumpan ur och släppt lite band, för egen del lutar det åt att festivalen kan stoltsera med sommarens finaste line-up, får bara inte missas.

Men men, nu till något annat och mer personligt tyckande då jag vurmar en del för lite mindre akter på underground och mittfältsscenen. Det är nämligen så att rör sig en del i lägren hos ett par av mina personliga favvisband, nämligen undergångsdödsarna i The Gardnerz och skojfriska dödsthrash-akten Sterbhaus.

I The Gardnerz lilla Doom-värld händer det en hel del, dels jobbar man på nytt material som kommer släppas senare i år, We Have Lost: A Fatalist Manifesto ska skapelsen heta och det ser vi ju verkligen fram emot, eller hur? Men inför nya alstret så skiljer man sig från amerikanska underground-bolaget Abyss Records och kommer att inleda ett samarbete med ett än så länge hemligt bolag. Men inte nog där, Niklas Ankarbranth lämnar bandet och ersätts av tokbrölaren Johan Bergström.

Bergströms vokala förmågor har kunnat bevittnas i Splattered Mermaids och Havok, neee inte de amerikanska thrasharna utan svenska brutaldödsbandet med samma namn. I vilket fall låter det verkligen lovande och det känns inte som att det blir en kvalitetssänkning utan snarare en röst som bättre passar soundet.

Jaja, även i Sterbhauslägret händer det grejer, även dessa grabbar planerar att släppa loss lite skönt material senare i år, vilket givetvis alla fans av rå dödsthrash borde se fram emot. I väntan på nya plattan har bandet dock inte legat på latsidan utan släppte häromveckan sin tredje video från fullängdaren Angels For Breakfast …And God For Lunch, nämligen plattans bästa bit Absolutely Do Not Die!. I likhet med deras tidigare videos är denna helfestlig, snygg och helt enkelt förjävla bra. Det finns inga ursäkter till att inte spana in den!

http://www.youtube.com/watch?v=okawkP33nZY

Ja just det, jag höll nästan på att glömma en sak. Jag tycker att ni i lika storstilat maner som metalgiganterna In Flames ska bege er till Hovet den 6:e november för att fira min 30-årsdag, presenter är inget måste men kommer givetvis att uppskattas!

Gratisfestivalen Popegoja presenterar Malmö-musik
Musiker Mot Rasism i Malmö

Pin It on Pinterest

Share This