För att komma till artisternas framträdanden så var alla akter bra. Det är ju lite så att när man få en tidig speltid så är det inte allt för mycket folk på den gigantiska arenan men charmen är att de ändå kör järnet som att arenan var fullsatt. Det gillar jag verkligen. De gör den bästa showen för de som är på plats helt enkelt. Då Nervo hade en relativt tidig speltid så fick de ändå igång publiken. Med sin karisma och positiva attityd tror jag nästan de kan få vem som helst att dansa och hoppa. Tvillingsystrarna är lika varandra men samtidigt så olika, inte bara på utseendet utan också på hur de för sig på scenen. Miriam är den som pratar i micken medan Olivia rattar på mixerbordet men båda två ger publiken den showen som de vill ha. De levererade även en del svenska fraser som jag nu i efterhand förstod varför de var så bra på. De har nämligen bott i Stockholm under ett års tid.

Nästa akt jag valde att titta lite närmare på var W&W som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta. Sedan 2013 har de funnits med på mina Spotifylistor, däribland låtarna Thunder och Bigfoot. De drar igång sitt set och går ut starkt med låten Eat, Sleep, Rave Repeat och får igång publiken samtidigt som det strömmar in allt mer folk på arenan. De spelar en del låtar där de flesta kan sjunga med och det uppskattas. Även publiken inne i VIP:en börjar dansa mer och mer. Solen skiner, himlen är blå och det känns som att alla är på så sjukt bra humör! Sist men inte minst presenterar de nästa akt: Dada life och hela publiken skriker av lycka, så även jag.

Dada Life är nästan som min husgud och jag önskar att jag var en av deras närmaste vänner. De känns så genuina samtidigt som de bjuder på en riktig show som är helt galen. De är redan från start supertaggade och röjer minst sagt järnet uppe på scenen. Och deras bildshow är ju helt amazing, så roliga animationer och ibland kommer även en del av texterna upp som gör den enklare för publiken att sjunga med. Man kan tro att detta skulle kunna räcka för att ha en grym show, men nej. Nu kommer de uppblåsbara plast bananerna och champagneflaskorna fram! De vandrar runt bland publiken en stund innan några fans rycker åt sig dem. Ungefär halvvägs in i setet säger Stefan: Gult är den finaste färgen – är ni redo att gå bananas?! och the BIG banana, en enorm uppblåst banan, får även den vandra genom publikhavet innan något haffar den också. De pumpar ut hit efter hit och under One Last Night On Earth sprutar konfettin ut över publiken och ett jubel utbryter över hela stadion. Även om detta inte är min första spelning med Dada Life så blir jag ändå hänförd över hur de levererar gång på gång. Helt bananas på ett bra sätt.

Nästa artist som jag väljer att lyssna på är Afrojack. Han börjar med superhiten Ten Feet Tall under en nersläckt scen som sedan exploderar i en riktig ljusfest. Eftersom det nu börjar mörkna lite så blir ljusshowen mer rättvis och ger ännu mer till själva uppträdandet. Under sitt set spelas en del av hans hits och ”gamla godingar” som de flesta i publikhavet så klart sjunger med till. En av Dada Lifes uppblåsta champagneflaskor lever ännu och seglar runt över allas uppsträckta händer som hoppar i takt med musiken. Med tanke på att årets upplaga av Summerburst blev slutsålt så börjar det verkligen bli fullt på Ullevi vid den här tiden. Lite besviken blev jag dock på att det inte var Afrojack själv som höll i micken uppe på scenen. Men mannen som istället använde den gjorde absolut ett bra jobb och höll allsång under Titanium. Shit vad mäktigt det måste vara att stå där framför tusentals människor som sjunger med i ens låt på det sättet, gåshudsvarning.

Sist med absolut inte minst var det dags för mina idoler Axwell & Ingrosso. Eller egentligen var det Swedish House Mafia som var mina idoler men när de valde att gå olika vägar så var det en självklarhet för mig att fortsätta följa dem. De inleder sitt set starkt med en riktigt fet ljus/bildshow i det nästan mörka Göteborg. Samtidigt hörs en röst som säger : Sun in shining and so are you och besökarna jublar högt. Sedan drar det igång på riktigt och de sparar inte på krutet. Fyrverkerierna sprutar, elden flammar och musiken blandas med Axwells sköna skånska stämma som hyllar Summerbursts besökare. De blandar äldre låtar med sitt nya material och sedan kommer min absoluta favorit, ONE där de även filmar publikhavet. Vilken häftig syn att få se det lite från deras perspektiv även om man inte kan föreställa sig hur det måste kännas att stå där uppe på den gigantiska scenen. Inte nog med allt ljus, filmerna som visas och fyrverkerierna så kommer även lasern igång en bit in i setet. Det är så imponerande att se dessa produktioner och hur mycket tid de lagt ner på att få det perfekt. Att de även är en av världens bästa DJs och producenter gör det ju inte mindre överväldigande direkt.

Min kväll blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men det blev en kväll att minnas för livet. För att på bästa sätt avsluta kvällen ställer sig Axwell och Ingrosso tillsammans och tittar rakt in i kameran och säger – Ni är publikens Zlatan.

För er som inte var där så finns en lista på Spotify att lyssna på här. 

Dags för Sweden Rock Festival!
"Box Of Horrors" Ny skiva från Man.Machine.Industry

Pin It on Pinterest

Share This