Första akten jag bara måste höra är sjöjungfrun/DJ:n Tigerlily. Hon själv påstår att vara just hälften av dessa två ting. Tigerlilly kommer från Australien och dansscenen där har redan blivit kära i henne. Lika så blev jag, vilken energi och så grym tjej med sitt blå hår där i den stekande solen på gärdet. Jag vet inte om det är för att jag är tjej som jag gillar kvinnliga DJ:s lite mer men det är något vissa med att se andra likasinnade stå där och få köra sin grej. Innerst inne så är jag kanske lite avundsjuk då jag själv önskade att jag stod där. Men Tigerlilllys set drar verkligen upp stämningen och det kunde inte vara en bättre dag på gärdet.

Jag själv lyssnar inte jättemycket på just hardstyle men är helt klart öppen för att känna till fler namn inom den genren. Brennan Heart är en av dem som jag därför inte ville missa. Med över fyrahundratjugotusen likes på sin Facebook sida kände jag på mig att hardstyle stjärnan Brennan Heart skulle bjuda på en show med ös. Den hårda basgången tillsammans med de lite lugnare partierna med sång gör att man hinner andas ut och samla sig inför nästa basparti. Att shuffla, vilket är en dansstil inom elektronisk dansmusik, handlar det om att dansa från häl till tå och få det att se ut som en så kallad ”running man”. Och det förekom en hel del sufflande under spelningen, dock inte av mig men kanske till nästa år.

Nästa artist på Onion area var Frontliner som även han gav allt. Frontliner är en nederländsk hardstyleproducent och DJ som är känd för ”doing the arm thing” och det gjorde han tillsammans med publiken. Nästan allas händer var uppe mer eller mindre för att röja tillsammans med DJ:n. Inne på området kunde man även köpa alkohol vilket jag tror många uppskattade då de kunde ta en öl samtidigt som de dansade och sjöng med. Man får då vara med i gänget framför scenen fastän man vill ta el öl eller två. Jag kunde dock inte stanna så länge under Frontliners spelning då jag var tvungen att hinna se Dimitri Vegas & Like Mike också som spelade på mainstage ungefär samtidigt. DJ duon har jag mött på tidigare och har alltid gillat deras musik. Bröderna Dimitri och Michael har haft ett par riktigt bra år bakom sig och har för nuvarande en andra plats på DJ Mags årliga Top 100 lista. Mainstage var ännu större och mäktigare i år än föregående och showen blev därmed också större. Fyrverkerierna sprutade och skärmarna fylldes med deras bilder under setet, dock så var det ännu ganska ljust eftersom solen lyst hela dagen så showen kunde blivit mer sprakande om det varit mörkare eller senare men ännu helt klart en riktig partyhöjare.   

Sist men verkligen inte minst skulle världsstjärnan Avicii spela och gud vad han spelade. Efter min senaste spelning med Avicii inne på Tele2 arean gick jag därifrån lite besviken, kanske för att jag aldrig kom in den stämningen jag hoppats på och hade för höga förhoppningar. Men avslutningen av Summerburst första dag med #Aviciifest pågick och blev bara bättre och bättre. Några gamla godingar drog han av samtidigt som han blandade in sina nya hits Waiting For Love och Thinking of Sunshine. Den senare låten har han dessutom gjort tillsammans med den svenska rapparen Daniel Adams-Ray. Fyrverkerierna, lasrarna, elden och röken blandades med alla hitlåtar och jag kunde inte sluta hoppa och studsa som en boll. Under setets avslutande del förklarade Tim ”Avicii” Bergling hur glad han var för att få spela på hemmaplan igen. Vi är också väldigt glada att du spelade och om jag kunde skulle jag göra om kvällen flera gånger till.

Tack Summerburst för dag ett, nu kör vi på och försöker toppa gårdagen med dag två. Som de house freak jag är så kan jag knappt vänta på att få dansa och sjunga igen i det underbara sommarvädret.

Summerburst, Sthlm, 2015-06-13
Bonerizing Records

Pin It on Pinterest

Share This