Första akten jag fastnade lite extra för var Minus Milita Live. Jäklar vilket drag. De bara körde på med sin hårda hardstyle vilket fick publiken att studsa som aldrig förr. Detta skedde inne på scenen på Onion area där man fick en lite mer intim känsla. Med en mindre scen och ett mindre område där publiken samlades så kom man även närmare scenen vilket jag tror höjer stämningen då man kan få komma riktigt nära sin idol. De hade även en bra scennärvaro och pratade med publiken vilket verkligen uppskattades. Ett litet minus med just Onion area skulle vara kön in då det var en väldigt liten ingång. Vilket jag kan förstå på ett sätt då det fanns en bar innanför så måste man så klart ha någon form av insläpp, men man kanske skulle byggt upp den på något annat sätt för att förebygga den trängsel som blev.

Nästa artist på mitt schema var duon Dimitri Vangelis & Wyman på mainstage. Två sympatiska och ödmjuka killar som verkligen inte sparade på krafterna. Publiken som samlats där var helt fantastisk och hoppade med till tonerna av duons hit Payback som de gjort tillsammans med DJ stjärnan Steve Angello under förra året. Över femton miljoner spelningar på Spotify har låten även redan samlat på sig. De har tidigare spelat på Summerburst i Stockholm men det måste jag ha missat när jag varit här och det är synd för vilket ös. Snacket med publiken för att tagga igång dem tillsammans med konfettin som haglade ner under spelningen var helt sjukt bra.

New World Punx intog sedan mainstage och det med bravur. Bland de första låtarna de kör är den gamla godingen Sandstorm som får publiken att gå i extas. Dessa två män var inga som jag kände till sedan tidigare men de kan nog definitivt vara några som jag kommer lyssna på och kanske se igen i framtiden. I början av setet kör de många låtar med feta drop som får mig att gå igång men en bit in i setet känds det dock som det blev lite samma beat/tempo i flera låtar och jag känner mig inte lika peppad som jag gjorde till en början. Men i precis samma sekund som jag tänker detta drar de upp på en BPM (beats per minute) räknare på de gigantiska skärmarna bakom sig och det blir ett jäkla drag igen. Texten på skärmarna lyder nu: Who´s Afraid of 1001? Och sen går de loss igen innan det var tur för Afrojack att kliva på scenen.

Den nederländska DJ:n Afrojack börjar sitt set på bästa möjliga sätt, succén Ten feet Tall spelas och texten visas på skärmarna vilket resulterar i att hela publikhavet sjunger med. Tänk vilken gåshud detta måste ge artisterna uppe på scenen, efter allt slit de har lagt ner på att framställa låten och sen kan publiken texten och skrik-sjunger med från början till slut. Shit vad mäktigt det var. Flera hits spelas upp och texterna fortsätter att visas på skärmarna vilket jag tror gillades. Till Illuminate och Turn Up The Speakers går jag och mitt gäng verkligen loss och det kan varit den bästa spelningen jag sett med Afrojack. Turn Up the Speakers har Afrojack även producerat tillsammans med den unga stjärnan Martin Garrix som inte fanns med i lineupen i år.

Sist men absolut inte minst intar Axwell Ʌ Ingrosso scenen. De forna Swedish House Mafia-medlemmarna börjar direkt med att prata med publiken för att känna någon sorts gemenskap tror jag. Även om de står där uppe på den väldiga scenen försöker de få alla oss 30 000 i publiken att känna oss som en del av det hela, som att vi var ett. Andra låten de river av är Svenska Tove Los låt Habits (Stay High) som jag tror alla i publiken kunde texten till. Helt magisk stämning är det även om regnet sakta börjar falla över gärdet. Alla deras nya låtar som duon Axwell Ʌ Ingrosso spelades däribland den nyaste singeln Sun is Shining som de släppte i fredags en dag före spelningen på Summerburst. Men även ett par Swedish House Mafia klassiker spelades vilket jag älskade då jag är helt förälskad i dem och jag tror nu att jag även är förälskad i denna duo. Ljus, laser, eld, konfetti och fyrverkerier avfyrades hela tiden och de gav verkligen allt. Tror inte jag sett så mycket fyrverkerier ens på nyår tidigare. Vilket avslut, och vilken show. Tror inte Summerburst 2015 kunde ha avslutats på ett bättre sätt.

Jag ger festivalen i sin helhet 4/5 bananer, älskade musiken och artisterna med sina shower men en del logistik inne på området känns som de kunde gjort annorlunda för att undvika köer och trängsel. Men jag kommer tillbaka, det är jag helt säker på. 

En liten text om Väsby Rock Festival!
Summerburst, Sthlm, 2015-06-12

Pin It on Pinterest

Share This