Singeln Beväpna dig med vingar från Thåströms kommande album släpps digitalt den 23 januari. Tjugotre dagar senare släpps även albumet med samma namn. Det har gått tre år sedan Kärlek är för dom och i år kommer alltså uppföljaren.

Beväpna dig med vingar är en omkring fem minuter lång suggestiv uppmaning; vi ska beväpna oss med vingar och med allting som vi har längtat och drömt om en gång. Introt får mig att tänka på Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pierce från det sju år gamla albumet Skebokvarnsv. 209. Den nya singeln är dock mer drömmande och mindre aggressiv; här sjunger Thåström om en nedlagd kraftstation där han lekte som barn för att sedan sjunga om sömnproblem och allt som ska hinnas med. Den något monotona ljudbilden i bakgrunden förhöjer intensiteten i Thåströms röst, det repetitiva imperativet gör Thåström till en mässande profet vars uppmaning man mer än gärna vill följa.

Efter att ha hört singeln Beväpna dig med vingar, och sett den SVT-sända dokumentären av Thåströms spelning på Way Out West förra året, är mina förväntningar ännu högre inför skivan. Jag hoppas att Thåström inte gör oss lyssnare besvikna.

Musicstage.se på P3 Guld 2012 i Göteborg
RELEASED - Live & Unsigned: FINAL

Pin It on Pinterest

Share This