Kvällens på förhand trevligaste inslag, Seventribe och The Drake Equation, lyckades även de leverera finfin underhållning och var grädden på ett sammantaget väldigt lyckat arrangemang. En kväll som i princip arrangeras av entusiastiska ungdomar från Café Bonza i Tyresö, eller som ungdomscoachen Abbas Reyhanian förklarar:

– Det är liksom kidsen som gör allt, från planering, ragga band, P.R. till ja egentligen allt. Vi vuxna är mest med som stöd och petar lite här och där. Det är häftigt att se kidsen växa under processen med allt ansvar och allt.

Visst, det finns väl en del att önska, t.ex. en ordentlig ljusrigg, men som helhet höll arrangemanget väldigt hög klass med grymt ljud och härlig stämning. Även om man tyvärr misslyckats med att dra den publik som banden faktiskt förtjänade, mot slutet var det till och med riktigt uselt med folk på golvet.

Men men, nu kör vi väl lite minirecensioner av de band som inte har publicerats i egna artiklar? Klart vi gör, håll till godo:

District Conflict: Energi, tunga breakdowns och en grym attityd dominerade bandets framträdande. Det grabbarna saknar i erfarenhet och musikalisk precision tar man igen med att verkligen ge allt. Sångaren har ett enormt befriande och unikt scenspråk, det är rått och en jävla massa attityd. Tyvärr får han aldrig något riktigt flyt i screamen utan den forceras fram och sviktar stundtals. Men som helhet bjuder bandet på ett sevärt set som ofta känns som en käftsmäll.

Arterys: Metalcorebandet från Göteborg gav en stabil insats, inga större misstag eller djupa dalar. Tyvärr så lyckas man inte heller överraska utan det saknas en hel del i dynamik och jag får ingen större feeling för musiken. Absolut inget dåligt framförande men man blir ett band i mängden och lyckas inte stå ut i konkurrensen.

Same Old Pattern: En grötig, osammanhängande upplevelse som levererar enormt mycket känsla. Adrian Rönnberg är kanske inte världens bästa vokalist men hans scenspråk förstärker musiken på ett fördelaktigt sätt. Det är väldigt dynamiskt men det känns som att man ofta tappar tråden och inte riktigt får ihop det till en helhet. Med sina tunga texter släpper man ett mörker över Kvarnhjulet som är mer rå än brutal.

Views: Här var det livat, publiken får ett bra röjj och ett heltaggat band som verkligen ger allt även om mellansnacken blir lite väl flummiga och oseriösa emellanåt. Hög kvalité musikaliskt och framförallt screamen väger dock inte upp ett lite för haltande låtmaterial. Känns som ett band som med lite erfarenhet och bättre katalog kan göra sig ett namn på metalcore-scenen

Sabatons nya platta, Heroes!!
Ännu en skräll i Melodifestivalen

Pin It on Pinterest

Share This