Nu undrar ni kanske varför jag bloggar om virkning på en musiksajt? För en van Roskildebesökare är det kanske lättare att förstå, men har man aldrig besökt Roskildefestivalen kanske det känns mer långsökt. Roskilde är ju så mycket mer än musik! Framförallt är det väldigt mycket street art och olika evenemang som finns där för att engagera och inspirera besökarna till att ja, helt enkelt kanske göra världen till en något bättre plats. Miljöengagemanget på festivalen är ju väldigt stort till exempel. Men nu till saken! Virkning!

roskilde road trip 130417 02Berit Wilkmar är den som har dragit igång det här projektet. Inspirationen fick hon från en japansk, virkad lekplats, som var väldigt färgglad och något galen. (Den japanska versionen är skapad av Toshiko Horiuchi MacAdam.) Håller det för att leka i tänker ni? Ja, det gör det absolut! Berit har testat det själv fick vi höra.

Berit drog igång ett virkkafé för att få hjälp med det här projektet hon tagit på sig och nu har hela projektet också tagit sig till Roskilde Road Trip för att engagera fler människor i det här. En stor del av lekplatsen var redan klar och hade hängts upp i taket i lokalen på Inkonst för oss att se. På golvet satt vi sedan ett litet gäng och försökte bidra med mer virkade lappar till ytterligare en våning till lekplatsen.

Jag och min vän Johanna drog hit ikväll. Johanna kunde redan virka och lyckades åstadkomma några meter på de där tre timmarna vi var där. För mig var det här helt nytt. Min virkning gick från hysteriskt ful till något som var helt okej på den här korta tiden. Riktigt trevligt var det i alla fall!

Imorgon däremot blir det musik i massor. Roskilde kommer ha sitt andra stor bandsläpp då och jag kommer vara där och rapportera – missa inte det!

I väntan på Roskildes bandsläpp 2.0
Paneldebatt, stand up och massa musik på Roskilde Road Trip Malmö

Pin It on Pinterest

Share This