Många håller nog med om att The tallest man on earth är Dalarnas Dylan, rösten är unik, gitarrspelandet är superbt och Kristians lite smått nervösa mellansnack är helt underbara. 

Sedan följde spelningar med bland annat Säkert, Wiz Khalifa och MF Doom, men eftersom jag jobbade hade jag tyvärr inte möjlighet att se dem. Vid fem tog jag vagnen hem, svidade om och begav mig sedan återigen in till Slottskogen. Hann se det sista av Pulp och från öltältet tittade jag på Tiestos show som utspelade sig borta på Azaleascenen. Det var fyrverkerier på scen och publiken dansade som bara den!

Efter ett tag tog vi tag i vår festivalöl och begav oss i riktning mot Flamingoscenen. Det var snart dags för Mr West att äntra scenen. Och vilken entré. Ifrån mitten av publikhavet dyker han upp i en skylift och med all vit rök som svävar omkring honom får jag en tanke om att det nog är något allsmäktigt med Kanye West. För vilken show han gör. Alla hits man vill höra kör han och alla de där andra grymma låtarna som man glömt av kommer också. Där står vi och skrikrappar att Jesus Walks och att we’re gonna touch the sky. Helt underbar konsert. Kungligt, magnifikt, mästerligt. 

När tonerna till All of the lights tonar ut drar vi oss upp till Annedalskyrkan för att se det sista av Nicolai Dunger där Ebbot gästspelar. Vi blir inte kvar i kyrkbänken så länge för när vi väl satt oss får vi höra att kön till Park Lane inte alls är så lång som alla trott att den skulle vara. Med en förhoppning om att kanske ändå få dansa till Rebecca och Fiona tar vi vagnen till Kapellplatsen och vandrar ner mot Götaplatsen men ser snabbt att säkerligen många andra med oss fått samma sms från andra snabba vänner. Vi står i kö ett tag men klockan tre när den kvinnliga DJ-duon går på är vi fortfarande en bit ifrån repet. Mina vänner fortsätter ut i natten men jag hamnar på femmans spårvagn och när den kränger uppför Götaälvbron känner jag mig ändå väldigt nöjd med vad den sista festivaldagen erbjöd mig. Är väldigt nöjd med alla tre festivaldagarna och ser nu fram emot en höst fylld av roliga klubbspelningar. 

 xoxo

Festivalnytt!
Way Out West- Festivaldagbok#3

Pin It on Pinterest

Share This