Den sista dagen på den tionde upplagan av Way out West bjöd på närkontakt av tredje graden när det gällde både väder och lera. Trots att vädret hade någon form av mentalt sammanbrott när det varvade mellan hällregn, klar himmel, hårda vindar. Vädrets lynnighet hade börjat sätta sina spår på festivalpubliken som kämpade sig över gräsmattor som hade förvandlats till lera. 

Men än var det mycket kvar på festivalen och kvar på schemat fanns bland andra SIA och Massive Attack. Få gav upp trots vädret och området var välfyllt oh det var trångt på platserna där marken inte bestod av vatten och lera.

Efter mycket ryktesspridning så visade det sig att Way out West är bekräftat att fullföljas även nästa år. Vilket nog är tur det, för vart kan man hitta en vackrare publik som varvar mellan att hitta sin innersta överlevnadsinstinkt i hård väderlek för att sedan gå ut i storstadsnatten?

När SIA väl fick stiga på upp scen och leverera vad som visade sig vara en rörlig konstinstallation värdig Moderna Museet på Skeppsholmen. Med en klanderfri röst sjöng hon ut i Göteborgsnatten och helt plötsligt kom insikten att många runt omkring stod och grät. Trots att vattenflödet hade förflyttats från vädret till publiken så var det ett fantastiskt avslut. Tack för i år Göteborg och Way out West. Vi ses definitivt nästa år igen. 

Gästinlägg från Ulrika Vallgårda
Way out West - Fredag 2016-08-12

Pin It on Pinterest

Share This