Nej jag har inte helt tappat det. Men ja, jag tipsar faktiskt om Eric Saades alldeles rykande färska video idag. Men det finns faktiskt en mycket bra anledning till det. Min vän och tillika kollega här på Musicstage, Thérèse, var med och jobbade bakom kameran på den här videon. (Dessutom syns hon i videon, kan ni gissa vem som är hon?! Kan nog skrapa fram ett fint pris om någon hittar henne!)

Teamet bakom videon bestod enbart av tjejer och inspelning skedde i både Stockholm, Leksand, Skåne och på Gotland. Jag slängde iväg ett par frågor till Silja-Marie och Alexandra Kentsdottir, systrarna som ligger bakom videon.

Varifrån kom idén till video?
– När vi hörde låten för första gången så kände vi direkt att den skulle utspelas utomhus och visa upp en söt och charmig Eric. Vi inspirerades av Walter Mitty-filmen och tyckte att han skulle transportera sig på olika sätt igenom Sveriges vackra landskap. Ett måste var att tjejerna ska spegla en bredd, där inte alla är blonda och blåögda. Vi vill visa att tjejer från Sverige är starka karaktärer och roliga!
Hur nervösa var ni inför vädret?
– Vi var väldigt nervösa för vädret, idén var ju en stor chansning på det sättet. Men vädret var på vår sida under hela inspelningen. Det vi sa var att; regnar det så filmar vi ändå. Det är ju så Sverige är!
Vad var det roligaste under inspelningen?
– Det roligaste var nog att spela in i Dalarna, vi åkte runt bland småbyarna och Eric fick kämpa sig fram på cykel och springa på ängar. Folk undrade nog vad han höll på med!

Så, nu när vi vet lite mer om inspelningen kan det väl vara läge att kika på videon. Här hittar du den:

http://www.youtube.com/watch?v=CGLth-fhUFw

Brandon Flowers - Still Want You
Catfish and the Bottlemen - Hourglass

Pin It on Pinterest

Share This