Den 30 november 1988 släpptes Paradise City från deras monumentalt framgångsrika debutplatta Appetite For Destruction, en platta som sålt i över 28 miljoner exemplar – än så länge.

När jag fick se videon på MTV välte min värld, vad ball den var! Massa behind the scenes, bilder från soundcheck på ett tomt Giants Stadium i New Jersey klipptes in tillsammans med när det var absolut knökfullt och fullt röj, delvis i svartvitt…

Jag kan ärligt säga att min åsikt om hur en bra musikvideo ska vara cementerades där och då.

Dessutom är det bilder från Monsters of Rock på Donington Park i England, man ser hur de tar en Concorde över Atlanten för att hinna dit och tillbaka för att fortsätta turnera med Aerosmith, men just de bilderna finns med av en anledning. Under deras del av festivalen omkom två åskådare i publiken, en tragisk kombination av 107 000 personer på plats, väldiga mängder lera som folk halkade i och ett stort tryck mot scenen. Det hände under It’s So Easy, men Guns N’ Roses valde att ta med bilderna tagna under Paradise City som ”a proper show of respect to those who died at the concert”.

Idag kan de som var med inte riktigt föreställa sig hur enormt stora Guns N’ Roses var i slutet av 80-talet. De kom med en musikstil och attityd som aldrig varken setts eller hörts förut, de levde rocknroll-livet fullt ut och gjorde samtidigt musik som står sig än idag.

Detta tillsammans med banbrytande videos på MTV (som just kommit till Europa) gjorde att de blev stora. Hiskligt stora.

Så vrid upp volymen, slå upp i fullscreen, höj volymen lite till – och njut.

Ash - Arcadia
Brandon Flowers - Crossfire

Pin It on Pinterest

Share This