Eftersom våren äntligen knockat Kung Bore en gång för alla (hoppas jag) och solen lyser på mina nu uppenbart skitiga fönster, vad kan man annat göra än att tänka framåt på sommaren? Då är det festivaldags!

De där dåliga konserterna är inget man vill tänka tillbaka på, de där besvikelser står på scen i hällregn, där ljudet var kasst och man bara blev runtknuffad hela tiden.

Nej, man tänker på de bra konserterna! De där som uppfyllde ens mest vilda förväntningar, som tog en med storm och som man var alldeles lyrisk över i flera dagar efteråt…

Men ännu bättre är de där som man tänker att ”ah, jag kan väl gå dit” eller ännu hellre spontant stannar till vid en scen just när artisten går på – och så är det alldeles lysande! 

Jag lyckades med det på Hultsfred förra året. Jag visste att ett av 80-talets mest enorma one-hit-wonders (åtminstone i Sverige) skulle stå på Pampas på eftermiddagen och jag var ju i närheten, så tja.. varför inte? 

Spontant kan jag bara nämna en låt av Madness och det är ju givetvis Our House från 1982, så mina förväntningar var väl inte så enorma. Men in på scen studsar ett sjumannaband (eller om de var ännu fler, många var de) med blåsinstrument i högsta hugg och river av låt efter låt och har så uppenbart skitkul på scen att jag blev alldeles glad av bara det! Deras ska-bottnade musik och minst sagt sprudlande humör smittar av sig på den stora publiken i solskenet och alla står vi och gungar med med lyckliga flin i ansiktet. 

Our House kommer givetvis, jag förvånar mig själv genom att kunna gnola med i några låtar till och efteråt har jag ont i benen – jag har ju stått och gungat i baktakt i 45 minuter…

Här kommer en av låtarna jag kände igen, House Of Fun, ett liveklipp från festivalen Madstock 1992 och faktiskt den första gång som de spelade ihop sen de lade av 1984. Publiken på Hultsfred kanske inte var riktigt lika stor, men ni får ett hum om stämningen.

Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=ow6GBS4QKD8

Joy Division - Love Will Tear Us Apart
This Perfect Day - Fishtank

Pin It on Pinterest

Share This