Ungdomarna längst fram skapar mosh pits och headbangar, de äldre som står längre bak nöjer sig med att gunga lite med huvudet i takt. Jag kan inte låta bli att oroa mig för de små liven som trängs och studsar där framme och undrar varför alla är så arga. Det är tydligt att tiderna förändras och jag hängde tydligen inte med när det skedde. Trots den för mig oväntade utvecklingen av genren så kan jag inte säga att det är direkt dåligt. Sångaren bemästrar både growl och sång, vilket hos de flesta banden brukar delas upp bland två personer, och jag imponeras över att han lyckas med det i över en timme. Dock borde han inte utmana ödet för mycket, i vissa högre partier lyckas han inte träffa tonerna rätt.

Trummisen förtjänar en egen hyllning, han måste få ett rejält träningspass av det här i och med hans hårda slag och konstant dubbelpedalande på baskaggen. Hans framförande ger en extra intensitet till låtarna, en mer pådrivande bas.
Jag är väldigt långt från min comfort zone här, förstår inte vad de sjunger om eller vilket budskap förutom ilska (som jag tolkar det) de vill förmedla. Men då och då kommer det en melodiös slinga jag kan gunga med lite i och det är inte så tokigt. Under en låt hoppar en person i Angry birds-kostym upp på publiken i en plastbåt och skapar ny innebörd åt ordet crowd surfing.

I min jämförelse av andra liknande band så kommer jag fram till att de här saknar något som de lite äldre banden har. Kan inte sätta fingret på vad, men kanske en mogenhet och säkerhet eller mer trovärdighet. Skulle önska lite mer av de ingredienserna hos A day to remember, men det kanske kommer efter en magisk 20årsgräns.  

Syster Sol, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29
James McCartney, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29

Pin It on Pinterest

Share This