Han går ut hårt och inleder med School’s Out, No More Mr Nice Guy och I’m Eighteen och under den tiden har han hunnit spetsa en terrorist och själv blivit av med huvudet i giljotinen. Är det något som definierar en konsert med Alice Cooper förutom sjuka mängder rekvisita är det att låtarna följer handlingen på scen, strax efter att Alice blir av med huvudet har nästa låt text som ”I have gone to hell”. Under Poison får han givetvis en jättespruta gift i sig och så vidare.

Medan scenen från och till får en vibb av splatterfilm betas det av hits. Dirty Diamonds, Billion Dollar Baby, Under My Wheels och till min stora lycka ett favoritspår från Hey Stoopid. Jag och många med mig jublar när introt dånar i högtalarna, först en hungrig Wookie och sedan ”Yes yes, I know you’re hungry… Ah, and here comes dinner!” Feed My Frankenstein!

Innan det blir extranummer presenteras bandet, inget ovanligt med det. Sedan kommer Alice till sig själv: ”..and ME!” Tja, faktiskt.

Under Elected stormar han in i cylinderhatt och en stor svensk flagga men för mig persoligen förtas allt av att han dessutom har på sig en Djurgårdströja… Fail! Men ena gitarristen hade vett nog att hoppa omkring i svenska fotbollslandslagets tröja, tack för det!

Som sista låt får vi School’s Out – igen. Men vad gör väl det? Bra musik kan man inte få nog av.

 

Setlist:

School’s Out   
No More Mr Nice Guy 
I’m Eighteen
Wicked Young Man 
Ballad Of Dwight Fry 
Go To Hell 
Guilty 
Cold Ethyl 
Poison 
Black Widow Jam 
Vengeance Is Mine 
Dirty Diamonds 
Billion Dollar Babies 
Killer 
I Love The Dead 
Feed My Frankenstein 
Under My Wheels

Extranummer:
Elected 
School’s Out

 

 

 

Mötley Crüe, Sonisphere, Stockholm, 2010-08-07
Iggy and The Stooges, Sonisphere, Stockholm, 2010-08-07

Pin It on Pinterest

Share This