80-talet genomsyrades mycket av Synth på musikfronten. Alphaville är från Tyskland och bildades 1983. Idag är det bara sångaren Marion Gold som är kvar av det forna bandet. Deras första album Forever Young släpptes 1984 och innehöll flera hits. Låten Forever young, Big in Japan och Sounds like a melodi.
Nu står han här på scenen i Växjö med sitt nya Alphaville och naturligtvis är publiken stor som vill höra bandet. Han ser inte ut som jag minns honom men han låter likadant. Han är 26 år äldre, lite större och väldigt mycket korthårigare men hans röst är precis lika skön som den var då.
Han studsar in på scen och drar igång musiken framför en snurrande, mycket snygg grafisk backdrop.
Musiken är dock hårdare än vad jag minns den. Inte alls lika synthig, mycket mer tyngre bas. Det märks framför allt i låten Big in Japan som är betydligt snabbare och tyngre.

Visst är det speciellt att se och höra de här gamla låtarna igen. Forever Young är lika hissnande bra som den var när den kom. Många i publiken har minnen från tiden men det finns även de som dansar och sjunger med som inte ens var påtänkta när den kom.
Efter succén med debutalbumet har tyvärr framgångarna uteblivit. Det var låten Dance with me från deras andra album som hamnade bland topp 20 på en del listor.
Men på Evedal är publiken tillbaka på 80-talet och tändare och mobiltelefoner lyser upp havet med folk. Vad annat kan jag säga än att det är alldeles, riktigt, fantastiskt härligt!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

The Creeps, Rock the lake, Växjö, 2010-05-22
The Sweet, Rock the lake, Växjö, 2010-05-22

Pin It on Pinterest

Share This