Till Siesta! har hon med sig ett sexmannaband som får hela festivalen att svänga och gunga på höfterna i solskenet. Med 20-talsutstyrsel på Amanda själv och ett vitt spann på musiken är det showtime för hela slanten och både trombonist och trumpetare tar alla chanser till solon medan basisten lattjar runt med ståbasen.

Det är jazzinfluenser, det är ragtime, det är modernt – Amanda Jenssen gör sin musik på sitt sätt och det syns på scen att hon trivs med det. Den lilla tjejen med den stora gitarren från Idol är som bortblåst, här har vi en självsäker och utåtriktad entertainer! Men hon drar sig inte heller för att bli personlig och berätta om när hon var yngre och satt fattig utanför festivalområdet med billigt matvin från danska Netto. Sådant hörde vi inte från Thåström igår?

Amanda Jenssen trivs på scen och publiken trivs framför scen, det är spontandans i princip överallt och under Amarula Tree mot slutet är det inte många som står still. När hon dessutom backas upp av ett spelglatt storband (okej, nästan) kan det inte gå fel.

Första extranumret är titelspåret från Happyland och det dansas återigen i publiken. Jag står som bäst och funderar på om hon kommer avsluta med en långsam Hallelujah när hon introducerar sista låten som skriven för 80 år sen av några kompisar och mitt leende vet inga gränser när de river av Minnie The Moocher som bland annat finns med i en av världens bästa filmer – The Blues Brothers!

Jag går från Fiestascenen på ett strålande humör efter en kanonkonsert med Amanda Jenssen. Jag vill ha mer!

 

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

 

Satan Takes A Holiday, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-28
Thåström, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-27

Pin It on Pinterest

Share This