Det börjar med katastrof. På väg ner till Badhusparken och Cirkusscenen går det långsamt i folkmängden och till slut ser jag varför: det kommer ett tåg… Tågspåren delar festivalområdet och det går inte många tåg norrut efter Östersund, men givetvis kommer de vid fel tillfällen.

Så när jag äntligen kommer fram till tältet har Amanda Jenssen precis börjat, tältet är (återigen) proppfullt och jag hamnar en bra bit utanför. Så av de första låtarna hör jag inte mer än basen ordentligt, tills att jag lyckats komma fram till tältkanten i alla fall.

Oavsett mitt lilla debacle så är det en riktigt bra konsert av Amanda Jenssen, kanske på grund av att hon gillar att spela i tält. Det ena av två platser där det inte regnar, enligt henne.

På scen finns hennes band och de vet hur man spelar hennes voodoojazz! Två blåsare som hela tiden byter mellan trumpet, trombon, kornett, fogsvans… Trummor, piano, gitarr och ståbas (fanns det mer ståbas på scenerna skulle världen vara ett bättre ställe!) utgör resten av sättningen. Amanda Jenssen själv ser lite indianinspirerad ut med upprättstående fjädrar i håret och tillsammans med scenens utsmyckning i form av något som ser ut som ett voodooaltare blir det inte likt någonting annat.

Det svänger alltså något kopiöst om bandet. Vad som är lite mer oväntat är att Amanda Jenssen inleder Volcano Swing med att spela theremin – samma instrument som i introt till Morden i Midsomer, ni vet. Guldstjärna i kanten!

Så trots att hon nog (likt Bo Kaspers Orkester) skulle haft en större scen – eller större tält – så njuter jag i fulla drag av konserten. Kan inte hon spela på alla festivaler?

Snälla?

Alice Cooper, Storsjöyran, Östersund, 2013-07-27
Syster Sol, Storsjöyran, Östersund, 2013-07-27

Pin It on Pinterest

Share This