Det börjar med en smäll och årets första pyro eldar på, något det ska göra återkommande under nästan hela giget. Sånt gillar vi!

Vad som däremot tar en stund för mig att vänja mig vid är den annorlunda sättningen i bandet. Gitarr, trummor och bas är högst normalt. En manlig rensångare, en kvinnlig rensångare och en growlare är däremot lite udda.

Udda är också scenen med dess totala avsaknad av förstärkare, inte det vanligaste för ett metalband. Framförallt att trumpodiet är gott och väl 1,5 meter högt och höljt i rök – men inte en enda liten strålkastare är riktad åt det hållet. Det är först vid trumsolot halvvägs in i giget som jag faktiskt ser att det sitter nån där alls.

Ungefär samtidigt inser jag att de är koreograferade, såpass att jag nästan börjar reta mig på det. Det är poser innan låtarna börjar, det är poser när låtarna tar slut, det ska headbangas synkronsierat – även den kortklippte sångaren står och skakar på skallen. Hm.

Med det sagt, det är medryckande! Jag är inget större fan av growl, men en tung, solid ljudmatta med melodiösa slingor ovanpå går hem. Tydligen går det hem ute i stugorna också, för när de tackar för sig kommer Martin Forssman, promotor på Sweden Rock Festival, in på scen med två platinaskivor för The Nexus och Amaranthe.

Så jag är ändå positivt överraskad av Amaranthe, även om det tog ett tag att övertyga mig…

Setlist:
Digital World
Trinity
Hunger
Invincible
1.000.000 Lightyears
Razorblade
Massive Addictive
True
Afterlife
Electroheart
Trumsolo
Leave Everything Behind
Amaranthine
Call Out My Name

Extranummer:
The Nexus
Dynamite
Drop Dead Cynical

Foton från konserten finns här.

The Kentucky Headhunters, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-09
Eclipse, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-08

Pin It on Pinterest

Share This