Om det är något som ensemblen har gjort så är det att hittat rätt, det finns tillräckligt mycket influenser från medlemmarnas andra projekt för att igenkänningsfaktorn är skyhög. Men med Ammunition har grabbarna även hittat ett eget språk, debuten Shanghaied är en riktig fullträff och även live imponerar sextetten. Sedan dom uppträdde på Göta Källare i samband med releasen så har bandet mognat, man tar ut svängarna ordentligt, både på gott och ont. Det är inte fullt lika tight som på releasfesten men uttrycket är större. 

Ammunition levererar en ganska glättig, sprudlande show, Nilsen står i centrum som sig bör men både Mårtensson och Jon Pettersen får ordentligt med utrymme att ta kontakt med publiken. Den nordiska blandrasen har vuxit ut och blivit ett fullfjädrat liveband även om det musikaliska får stå lite tillbaka till förmån för den explosiva showen dom bjuder på. 

Ammunition budar helt enkelt över sin refrängdrivna rock på ett alldeles strålande sätt, hatten av för ett fint bidrag till Väsby Rock Festival!

HEAT, Väsby Rock Festival, Upplands Väsby, 2015-07-17
Astral Doors, Väsby Rock Festival, Upplands Väsby, 2015-07-17

Pin It on Pinterest

Share This