{joomplu:30003 left}Amy’s Ashes är ett Uppsala-baserat band som snabbt nådde succéer med en självutgiven EP. Nu är de på gång med ett fullängdsalbum med preliminär release i oktober 2011, producerat av Tomas Skogsberg som tidigare producerat band som Backyard Babies och Hellacopters. Musiken kan väl närmast beskrivas som slickt producerad electrorock. Live framförs det med en bra energi och ett verkligt driv i rytmen trots ett ganska fattigt publikstöd.

{joomplu:29999 right}De är oerhört underhållande att titta på, men det blir nästan lite patetiskt när bandet försöker peppa den minimala publiken genom att skrika ”Hässleholm!” och allt de får i retur är några enstaka handklapp. Kanske var det i ett desperat försök att peppa sig själva? Hade det inte varit bättre att bara hålla käften och spela?

Under sista låten, Everlasting, räcker sångaren Marcus Öhrn fram micken till en utav tjejerna som står längst fram vid staketet och låter henne sjunga med i refrängen. Det är oerhört gulligt. Tur att de i alla fall hade en liten grupp av hängivna fans med sig.

Hur som helst tycker jag ändå att det är både underhållande att titta och lyssna på. Ett band att hålla ögat på inför framtiden!

Foton från spelningen finns i vårt galleri, klicka här för att titta på dem.

Alcoholic Faith Mission, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-03
Hercules & Love Affair, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-02

Pin It on Pinterest

Share This