Artisten som Mats Nileskär har beskrivit som resultatet av ”Så vad händer om du blandar neosoul-hjälten Bilal med rapvirtuosen Busdriver? Tar delar av funk- och jazzhistorien, och trycker ihop den med Los Angeles äventyrslystna hiphopunderjord, som redan för 25 år sedan raderade ut gränserna mellan rap och sång?”

Länken mellan D’Angelo och K-Dot är just Anderson Paak som denna fredag förförde vädergudarna och vände vädret till sin fördel. I en avklippt rutig skjorta och solglasögon tog han över Slottskogen och tjusade publiken till att dansa i spöregnet. Få män kan genom med endast en blick eller rörelse få både kvinnor och män att dra efter andan och fnittra som fjortisar.  

Artisten som kan ta över de flesta instrumentet på scen var på sitt bästa humör och gav en av de mest minnesvärda konserterna under årets Way out West. Paak hade nog kunnat charma sin publik under en pågående snöstorm och fått Slottskogen att blomma under snötäcket med den charm och glädje han hade med sig på scen. En kan sitta läge och hitta på superlativ för att beskriva Anderson Paak. Dock behövs det inte. Finns möjligheten, se Anderson Paak Live, gärna under galna väderförhållanden. 

The Libertines, Way out West, Göteborg, 2016-08-12
Erik Lundin, Way out West, Göteborg, 2016-08-12

Pin It on Pinterest

Share This