Musiken i sig tangerar gränser bland annat mot Markus Krunegård och Håkan Hellström med sin energi och snabbhäftande melodier. Likt Håkan balanserar hans röst ständigt på falsksångens rand, men ibland faktiskt lite mycket om jag ska vara ärlig, speciellt i de högre registrena.

Hans fyrmannaband är propert klädda i indieutstyrsel 1A medan han själv har dragit på sig en rejäl päls kompletterat med indianfjädrar som ser ut att komma från närmsta leksaksaffär. Eftersom det är första gången jag ser honom på scen har jag svårt att avgöra om det är hans lilla gimmick eller ett av dagens infall. Men iögonfallande är det i vilket fall.

Vi i den lilla men energiska publiken blir serverade ett antal låtar i solskenet, men riktigt drag blir det först under sista låten Daustralien, tillika första singeln från plattan som släpps i höst.

Sedan måste ett ord komma med om själva scenen Playa, den står idylliskt nere i en gryta bland en massa björkar och jag får lite vibbar från Pampas gamla placering på Hultsfred där många satt i den lilla slänten och lyssnade. Riktigt bra!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Ossler, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-27
M.A. Numminen, Rock the lake, Växjö, 2010-05-22

Pin It on Pinterest

Share This