Ljuset på scenen tänds och en efter en kommer killarna in, de börjar med My Propeller från den kommande skivan Humbug och så är spelningen äntligen igång. Näst ut blir en cover på Nick Caves låt Red Right Hand, en låt som kanske inte riktigt faller mig i smaken. Första singeln från kommande skivan heter Crying Lightning och det är låten som får publiken att komma igång lite.

Halvvägs in i spelningen känns det som att spelningen står och stampar lite. Publiken känner inte igen alla de nya låtar som spelas och är mest stillastående. Sen kommer låten som vänder på hela spelningen, Still Take You Home. Att detta dessutom är en av mina absoluta favoritlåtar, alla kategorier, gör ju inte saken sämre. Publikhavet studsar upp och ner och jag dras snabbt med. I Bet You Look Good On The Dancefloor får bara röjet att fortsätta och det hinner knappt lugna ner sig under Only Ones Who Knows innan Brianstorm återigen får upp tempot. Det verkar som att bandet är på riktigt bra humör. Trots att Alex är ganska stillastående så är det svårt att slita ögonen från honom där han står på scenen och kikar under sin långa lugg.

Låtar som This House Is a Circus, Dangerous Animals, Cornerstone och Fluorescent Adolescent leder oss slutligen fram till sista låten som är 505. Arctic Monkeys har återigen bjudit på en riktigt bra spelning och jag känner mig riktigt nöjd med att få avsluta dagen på ett så här bra sätt.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Patrick Wolf, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15
Glasvegas, Way Out West, Göteborg, 2009-08-14

Pin It on Pinterest

Share This