Under artistnamnet Big Sean inleder han kvällen med att spränga ljudvallen och får vattnet som har samlats på marken kring Slottsskogen att vibrera till den grad att den skakas. Den basgången var inte att leka med och en undrar hur dikespersonalen klarar av att stå på plats med öronproppar av enklare modell.

Big Sean, som visade sig vara den minsta av de minsta i storlek lät mer än sin fysiska kroppsstorlek. Med sin ”Made in America” sköld på ryggen är det dock ändå något som fattas i starten på denna amerikanska hiphop-akt. Dock är det otydligt vad det är. För visst är låten Dance (A$$) en riktig publikfriare som får igång publiken under den kyligaste och blötaste delen av dagen. Möjligtvis är det där skon klämmer, Big Sean börjar med för många hits redan från början.

Den lilla sol som hade vågat sig fram gömde sig från Big Seans monströsa basgång och himlen öppnade sig igen under konserters gång. Vädret kan ha påverkat att honom och valet att skynda sig igenom sitt material. Det blir lite av en urladdning när han skyndar sig igenom I Don’t Fuck With You och Kanye West samarbetet Clique.

I grunden så tillför Sean inget nytt eller speciellt till sin genre. Det finns bättre och mer skickliga rappare ute i världen som tillför något extra, något mäktigt eller något utöver det vanliga. Men Big Sean är underhållning och i slutändan så är snabbmat gott av en anledning. Big Sean är precis som den där Big Mac, som du köper en natt efter många timmar på ett dimmigt dansgolv. Otroligt god vid första tuggan men inget du kommer minnas dagen efter.

Stormzy, Göteborg, Way out West, 2016-08-13
The Libertines, Way out West, Göteborg, 2016-08-12

Pin It on Pinterest

Share This