Bakom låten står Nederländska singer-songwritern Blaudzun eller Johannes Sigmond som han egentligen heter. Med sig på Pacific-scenen har han ett sjumannaband. Detta är Blaudzuns första spelning i Sverige.

Det är en fartfylld spelning som aldrig hinner bli riktigt tråkig att se eller lyssna på. Till en början tycker jag ljudet inte låter hundra procent bra, men det blir bättre efter tre-fyra låtar in. Det är intressant att flytta blicken mellan alla bandmedlemmarna där några av dem rör sig på scen och mellan olika instrument, de plockar fram trumpet, dragspel, fiol som ger en till dimension till det hela. Sångarnen Sigmond har en mycket intressant röst, och hela stämningen i tältet blir mysigt.

Så i slutet av spelningen kommer Promised of No Man’s Land och flera i publiken hajar till och sägerDenna känner jag igen’. Nu dansar alla i tältet och applåderar glatt.

Jag överraskas att trots att jag inte hört någonting mer från Blaudzun så rycks jag lätt med i musiken och för stunden glömma den kalla blåsten och regnet som yrar utanför tältet. Hoppas att Blaudzun snart bokar in Sverige igen på deras turnéplan. 

Bastille, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2014-06-28
Elliphant, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2014-06-28

Pin It on Pinterest

Share This